шофьор на камион

Шофьор на камион

Европейските страни се опитват по някакъв начин да разрешат проблема с недостига на професионални шофьори на камиони. За целта те поеха по пътя на създаването на специализирани училища. За да осигурят след това работа на завършилите. Например в Полша автомобилната асоциация ZMPD е организирала 100 класа в училища и професионални училища. Където се обучават механици на водачи и техници за пътен транспорт. Шофьор на камион. В Литва те започнаха да организират курсове по шофиране в общообразователните средни училища, където учениците учат в категориите C E. Още докато са в училище и дори не са получили лиценз, момчетата вече могат да разчитат, че ще получат работа във фирмата. И компанията избира контингент от млади хора. Украйна си сътрудничи с полската група Natanek, която има свое собствено училище за шофиране тук. Обучените шофьори веднага след дипломирането веднага се наемат на работа в Полша. Училището снабдява полските транспортни компании с няколко десетки шофьори на месец.

Шофьор на камион

По принцип всички страни от ЕС плащат приблизително една и съща заплата на шофьори на камиони от източноевропейски страни от 60 до 90 евро на ден, което е около 1800 евро на месец. Шофьор на камион. Според шофьора Константин Глушко, който е работил в много страни, компаниите от ЕС водят война за работници от Източна Европа няма достатъчно шофьори за превоз на стоки, а самите европейци изискват много по-високо заплащане. Литва и Полша започнаха да приемат шофьори преди около пет години и категориите шофьори на пристигналите работници бяха признати от тези страни. Ако шофьорът е дошъл в Полша, Чехия, Литва от Украйна или Беларус, тогава неговите права и категории не могат да бъдат потвърдени. В други страни Франция, Германия, Белгия, трябва да направите това и да представите кода 95. Цената на регистрацията е много висока от 15 до 30 хиляди евро. Ето защо шофьорите ходят предимно на работа в Полша или Литва и оттам правят различни маршрути из цяла Европа.

Армията

В Израел е много изгодно и престижно да се работи за компании, свързани с армията. Има добри условия на труд, социално осигуряване, ранно пенсиониране и отлично заплащане. Ремаркетата транспортират цистерни от ливанската граница на месечна цена от 6 200 евро. Ако не работите за армията, шофьорът на камиона получава до 3700 евро на месец. За сравнение, в Израел средната заплата е 1700 евро на месец. Ако някой има късмета да отиде в Америка като шофьор на камион, заплатата му определено няма да разочарова. И там тази професия е търсена и не е толкова трудно да я получиш. Със собствения си камион можете да печелите 10 000 долара на месец. Но за да работите там, ще трябва да потвърдите лиценза си, като полагате изпити и получавате шофьорска книжка, след което получавате разрешение за превоз на стоки. Всички процедури ще струват 1-2 хиляди долара. Камион, който не притежава камион, получава 6000 долара на месец. Това е над средната заплата за страната от 3 800 долара на месец.

Трудностите

Много хора биха искали да спечелят добри пари, като работят в Европа в превоз на товари, но неизвестността и трудностите, с които се сблъскват неопитните шофьори, я спират. Деветнадесетгодишният Влад Зинковски от Беларус разказа своята история за навлизането си в професията. Човекът не се страхуваше да влезе в непознатото и да промени живота си. Влад замисля да стане шофьор на камион в училище, в продължение на часове изучава историите на шофьори в интернет за това как те правят полети, разтоварват стоки, какво се случва в ежедневието. След училище Влад Зинковски постъпва в металургичния колеж. Още на 17-годишна възраст преминава лиценз за категория В, а година по-късно завършва курсовете за категория С. Веднага насочва вниманието си към работата в Европа, търси курсове в мрежата, където се обучават шофьори на камиони за европейските страни . Той се опитал да си намери работа като шофьор и да спечели малко пари у дома, но никъде не бил отведен поради младата си възраст и липсата на опит.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com