шофьорска книжка

Шофьорска книжка

Загубата на шофьорска книжка е изключително неприятна ситуация, с която често се сблъскват собствениците на автомобили. Ако има възможност за намиране на документи или по някаква причина е невъзможно да се предостави пластмасова книжка, можете да получите временна шофьорска книжка от КАТ. Шофьорска книжка. В статията ще се опитаме да разберем как да възстановим шофьорска книжка в случай на загуба и колко ще струва тази услуга в България през 2021 година. Много шофьори смятат, че подновяването на свидетелството за превозно средство е дълга и скъпа процедура. На практика това не е така. За да издадете повторно изгубена шофьорска книжка, която ви позволява да управлявате автомобила си, трябва да съберете пакет документи и да се свържете с най-близкия отдел на КАТ. Ще отнеме известно време, за да направите пластмасов дубликат. Следователно ще ви бъде даден временен VU, който ще ви позволи законно да използвате колата.

Шофьорска книжка

Ако автомобилът спре от служител на ДАИ, ще можете да представите правен документ и да избегнете глоба. Изпратете изявление за необходимостта от възстановяване на VU. Шофьорска книжка. Получете временна шофьорска книжка в съответствие с категорията на превозното средство. Изчакайте резултата от проверката на документацията. Вземете нов документ. Ако собственикът на колата има българско гражданство, можете да се свържете с всеки най-близък клон на MFC, КАТ на България. В същото време няма значение в кой регион на страната живее шофьорът. Ако собственикът на автомобил е чуждестранен гражданин, той е длъжен да се свърже с държавните органи на мястото на регистрация. Ако гражданин на българия федерация е загубил българските си права в чужбина, той трябва да се свърже с местното полицейско управление. На място се съставя протокол и се заверява с печата и подписа на длъжностното лице. Също така, мениджърът на сайта трябва да издаде сертификат.

Заявления и сертификати

Документът може да бъде възстановен само при пристигане в българия. Не е нужно да чакате на дълга опашка, за да кандидатствате. Достатъчно е да отидете на уебсайта на Държавните служби и да си уговорите среща в отдела на КАТ. Ще получите електронен номер на опашката, който указва в кой ден да дойдете в държавната институция. Декларация за необходимостта от получаване на нови права поради загуба или кражба. Удостоверение за плащане на държавно мито за временен и нов документ. Личен паспорт. За да се получат временни VP, се подава същия пакет от заявления и сертификати, както в случай на дубликат.Колко струва услугата? Ако плащате през портала на държавната служба, можете да спестите 30%. В този случай не е нужно да отивате в банков клон или да търсите информационен павилион.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com