Чип за настройка на двигателя

1 min read
чипа за настройка на двигателя

Чип за настройка на двигателя

В момента автомобилните производители оборудват автомобилите си с огромно количество всякаква електроника. Чип за настройка на двигателя. Автоматиката следи почти всичко – безопасност, удобство и, разбира се, работата на автомобила. Най-усъвършенстваната електроника е отговорна за работата на двигателя. Микро контролерите съдържат различни данни и инструкции, от които се ръководи блокът за управление на двигателя CU. След като прочете параметрите, от които се нуждае, BU дава команда на основния захранващ блок на автомобила и последният ги изпълнява. Възможно ли е да се подобри ефективността на двигателя чрез промяна препрограмиране на определени параметри номера на калибриране на електронния блок за управление? Да, можеш. И в момента такава услуга, наречена чип тунинг, е доста популярна сред автомобилните услуги както в нашата, така и в чужбина. Благодарение на чип тунинга е възможно да.

Чип за настройка на двигателя

Подобряване на динамичните характеристики на превозното средство.
Намалете разхода на гориво. Премахване на грешки в двигателя. Чипа за настройка на двигателя. Увеличете чувствителността на педала за газ и др. Въпреки изявленията на компаниите, които препрограмират контролния блок за безопасността на тази процедура, недостатъците на настройката на чип на двигателя все още са значителни. Нека ги разгледаме. Автомобилните производители въвеждат в електронния блок за управление такива номера на калибриране, които позволяват на двигателя да продължи възможно най-дълго. Чип тунингът, ако, разбира се, е направен с цел увеличаване на мощността на двигателя, може да намали експлоатационния му живот поради много по-голямо износване по време на работа. Собствениците на нови автомобили обаче рядко се притесняват от това. ресурсът на току-що извадения двигател от поточната линия е стотици хиляди километри.

Дизеловите агрегати

Съвсем друг е въпросът, когато единици, които вече са видели живота, се поддават на чип тунинг – намесата в тяхната електронна система може да доведе до необходимост от основен ремонт. В много случаи чип тунерите не успяват да намерят такива калибрационни номера, които биха накарали двигателя да работи пълно. Често мощността на бензиновите двигатели се увеличава само с 5-7%, което е много незначително. Ситуацията е различна при компресорните и дизеловите агрегати. Опитните гаражи са в състояние да увеличат ефективността си на работа с до 50%. Но, отново, това значително ще намали ресурса на двигателя.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com