цвета на колата

Цвета на колата

Суровата зима, излагането на ултравиолетови лъчи през лятото и лошото качество на пътя не са добри за боядисване на автомобили. Цвета на колата. С течение на времето слоят лак и боя може да се надраска, напука, отлепи и загуби първоначалния си цвят. В този случай поставянето на автомобил със защитно винилово фолио или пребоядисването ще дойде на помощ. Може да се наложи и смяна на цвета, когато не сте доволни от стария нюанс и искате да внесете нещо ново във външността на автомобила. Как да сменя цвета на колата без претенции от КАТ? Нека се опитаме да разберем правните нюанси на този въпрос. В законодателството на Българската федерация няма пряка забрана за промяна на фабричния нюанс на каросерията на превозното средство. На практика е възможна промяна на цвета. Действието не е незаконно.

Цвета на колата

Но собственикът на автомобила трябва да знае някои ограничения при промяната на цвета на автомобила. Забранено е имитирането на боядисване на автомобил със специално предназначение. Министерството на извънредните ситуации, линейка, полиция, пожарна служба, такси. Цвета на колата. Също така не можете да прилагате надписи, лога и други цветни елементи на превозни средства със специални услуги. Отдалеченото имитиране на надписи може да доведе до наказание за лишаване от шофьорска книжка за срок до 1,5 години. Забранено е модифицирането на светлинни и отразяващи устройства. Фаровете не могат да бъдат червени или сини. Наказанието за подобна промяна е лишаване от права за срок до 1 година. Забранено е оцветяването на предните стъкла и страничните прозорци с твърде тъмни и цветни филми. Пропускането на светлина за предното стъкло не трябва да е по-ниско от 75%, а за страничното стъкло – 70%.

Щита на двигателя

Забранено е боядисването на местата с VIN-номера на превозното средство върху каросерията. Прилага се върху рафтовете на крилата, щита на двигателя, подпорите, страничните елементи, дъното. Много шофьори вярват, че може да се промени само сянката на цялото тяло. Това е погрешно твърдение. Позволено е частично боядисване и аерография. Но във всеки случай собственикът на автомобила трябва да знае как правилно да пребоядисва автомобил в различен цвят. Важно. Оцветяването на превозното средство е включено в списъка с данните за регистрация и е посочено в паспорта и удостоверението за регистрация на превозното средство. Колер е описан без подробности черно, червено, жълто, сребро. Ако се промени само нюансът от алено до тъмно червено, не е необходимо да се прави такава промяна в TCP и документите за регистрация.

Изисква регистрация

Ако е необходимо бялото тяло да стане напълно синьо, ще се изисква процедура за обработка на нови документи. Ситуацията е по-сложна при частично боядисване, когато се променя само цветът на определена част от тялото или се нанася лента. В такава ситуация се въвежда понятието за основен цвят. Покрива над 50% от повърхността на машината. Ако основният цвят е останал същият, не се изисква повторна регистрация. Ако останат по-малко от 50%, ще се изисква регистрация.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com