Хранене по време на шофиране

Хранене по време на шофиране

Извънредни действия по време на шофиране могат да доведат до трагични резултати на пътя, е повтарян многократно. Хранене по време на шофиране. И изглежда, че всички разбират това перфектно, но някои неща понякога ни изкушават да си затворим очите за очевидните последици. И лека закуска на шофьорското място с пълна скорост не прави изключение, както и кафето. Като цяло можете лесно да се разлеете, да се изгорите или просто да се разсеете от шофирането, докато се наслаждавате на ободряваща напитка. Не забравяйте за концентрацията на пътя – животът на хората зависи от това.

Загуба контрола на колата

С всички безспорни удобства рискувате да загубите контрол над колата си, ако нещо се разлее или обърне в скута ви. Отделете няколко минути за храна и не се опитвайте да го комбинирате с шофиране. Опасни продукти, които изискват предварително почистване (портокали, мандарини) или разопаковане (шоколад, сладкиши). Храненето по време на шофиране не си заслужава. Човек наистина е разсеян от пътната обстановка и това заплашва с най-сериозните последици. Докато шофирате, шофьорът трябва да държи здраво и уверено волана с двете си ръце, защото, например, ако колелото удари дупка или неравности, воланът може просто да избие от ръцете му.

Хранене по време на шофиране е опасно за здравето

Колкото и да бързате, петте минути, необходими за кратка спирка и лека закуска, едва ли ще променят нещо особено. В кстремни случаи винаги можете да „наваксате“ загубеното време на равен участък от пътя. Спрете колата си и се съсредоточете само върху закупената храна – по този начин ще спасите себе си и останалите участници в движението от възможна трагедия! Храненето по време на шофиране не се препоръчва по същата причина като разговорите по телефона. Опасност за здравето. Интериорът на автомобила е любимо място за различни микроби. Което в резултат може да причини хранително отравяне, кожни инфекции, неразположение и гадене.