характеристики

Характеристики

Ако в областта на моторните превозни средства руският пазар се развива към увеличаване на дела на автомобилите от чуждестранно производство. Сглобявани в Русия, то на пазара на автокомпоненти има тенденция към промяна в търсенето към вторичния пазар. Характеристики. По този начин аналитичната агенция Автостат проведе проучване на търсенето на компоненти и услуги. Оказа се, че преобладаващото мнозинство, а именно 75% от пазарния дял, се заема от вторични компоненти, тоест части и резервни части, които са предназначени за ремонт на автомобили, а не за сглобяването им на производствен конвейер тук вече сме говорим за първични компоненти. Предвижда се пазарът на вторични компоненти да продължи да се движи напред и да расте с 20% въз основа на резултатите от тази година. Впрочем в Европа ситуацията е точно обратната.

Характеристики

Най-популярните компоненти за руските потребители са гуми, окачени възли и части, масла и филтри, както и части от спирачната система, трансмисията, кормилното управление и електрическото оборудване. Най-малко популярни са частите на двигателя, охладителните системи, горивните системи и ремъците. На ранните етапи на експлоатация на подвижния състав консумативите, включително масла и филтри, са в голямо търсене сред потребителите, но след това, след три до четири години след закупуването на автомобил, замяната все по-често изисква резервни части за спирачка, окачване , трансмисии и кормилни системи. В битката между оригинални части и аналогови части аналоговите компоненти уверено печелят. 60%, докато оригиналите се търсят само с 20 30%. Това се дължи на успешната комбинация между цена и качество.

Малките магазини

Най-често резервни части за автомобили се купуват в търговски вериги и големи специализирани магазини, които са предпочитани от 35 45% от клиентите. Услугите на малките магазини от гаражен тип се използват от 30 – 40% от клиентите. По-рядко те се обръщат към официални дилъри и сервизи 20 30%. Основните потребители на официалните представителства са щастливите собственици на автомобили, които са в гаранция и следователно клиентите просто нямат алтернатива ако искате да спестите от резервни части, бъдете подготвени за факта, че в случай на повреда на автомобила, ще със сигурност ще бъде отказан ремонт в гаранция Ето защо 25 – 35% от автомобилите се ремонтират от официални дилъри. Услугите на независимите бензиностанции се използват от 30-40% от потребителите, а същия брой се ремонтират в така наречените гаражни работилници.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com