Функции на автомобила

функции на автомобила

Функции на автомобила

Електрическите брави и електрическите прозорци, които преди се смятаха за лукс в колата, сега стават ежедневие. Освен това автомобилната индустрия не стои неподвижна. Функции на автомобила. Днес в автомобила се появи огромно разнообразие от допълнителни функции. Много от които се предлагат и в евтини нива на оборудване. Удобни функции в автомобила. Тези функции правят шофирането по-удобно и по-лесно. Изборът на функции, разбира се, зависи от предпочитанията, нуждите и възможностите на бъдещия собственик на автомобил.

Всички функции на автомобила

Много удобна функция, която ви позволява да отворите колата, без да използвате ключ. Това е дистанционното за автомоил. За да влезете в колата, трябва само да натиснете бутона и ключалките на вратата да се отворят. Това е не само допълнителен комфорт, но и надеждна система за сигурност. Ако сте в слабо осветено място, бъркането с ключове е неудобно и понякога опасно. Контролният панел ще ви спаси от подобен проблем. Или ако има някакъв спешен случай и няма време да търсите ключове и да отворите вратата. Удобни функции в автомобила. Тогава дистанционното управление лесно ще ви помогне. Най-често дистанционното отваряне на брави има два режима. Натиснете веднъж бутона на дистанционното управление – ключалката на вратата на водача се отваря. Два пъти – ключалките на всички врати се отварят. Благодарение на тази функция никой не се качва в колата освен вас.

Функции на автомобила – ABS

Система, която непрекъснато следи скоростта на въртене на колелата. При необходимост влияе върху работата на спирачките в автомобила. Такава система е по-бърза и по-ефективна от подобната, но под ръководството на самия водач. Наличието на антиблокираща спирачна система е допълнителна гаранция за безопасността на вашия автомобил. Ще бъдете уверени, че спирачките няма да се провалят, а пътуването ви ще бъде под контрол.

Система OnStar в автомобила

Функции на автомобила. Наличието на тази система ви позволява да контактувате при възникващи извънредни непредвидени ситуации. Ако колата ви се разваля на напълно безлюдно място. Изглежда, че никой не може да ви се притече на помощ. Натиснете необходимия бутон, консултантът ще се свърже с вас. Той ще помогне за отстраняване на повредата, ако е необходимо, извикайте камион за теглене. Тази функция е и за допълнителна сигурност и защита на автомобила. Когато оставите ключовете в купето, OnStar ще ви отвори вратата. Ако автомобилът бъде откраднат, ще проследи местоположението си и ще изпрати данните на полицията.

ESP-система за контрол и стабилизация

ESP-система за контрол и стабилизация на приплъзване. Тази система има много подсистеми, които контролират цялото превозно средство. Това е управлението на колелата, спирачните накладки, педалите, волана и т.н. Компютърът разбира какво иска да направи шофьорът и контролира управлението. Ако внезапно колата излезе извън контрол на водача, тази система ще се намеси и ще възобнови контрола. Удобни функции в автомобила. Той осигурява по-добра стабилност на превозното средство. Контролира мощността, спира спирачните колела, възобновява нарушената траектория и дава време на водача да възобнови управлението.

GPS навигационната система

GPS навигационната система е чудесен помощник с много предимства. За непознат град или регион тази система е много полезна. Помага да се ориентирате. Навигаторът избира най-краткия път и ви спестява гориво и време. Също така друга полезна функция на навигатора е откриването и уведомяването за задръстване. Някой ще го намери за безполезен, но в голям град е просто незаменима. Добрите навигатори са оборудвани с информация за всички бензиностанции, болници, банкомати, полицейски участъци и т.н. Функцията за намиране на обратния път заслужава специална похвала.

Регулируеми педали и волан

В днешно време в много автомобили има не само регулиране на седалката, но и регулиране на волана. Всъщност безопасността на пътуването пряко зависи от удобното и правилно седене на водача. Педалите също могат да се регулират (не за всички автомобили, разбира се). Тази функция е допълнителна възможност за предотвратяване на произшествия.

Странични въздушни възглавници

Всеки водач, който се отнася сериозно към безопасността и безопасността на своите пътници, знае колко полезна и необходима е тази функция. Днес системата за сигурност е дори по-надеждна от преди. Има въздушни възглавници не само челни, но и странични. Те предпазват пътниците и водача от страничен удар, тази допълнителна мярка за безопасност няма да е излишна. Всички функции са предназначени да помогнат на водача. Да улеснят неговия живот и живота на пътниците, като същевременно правят пътуването удобно и безопасно. Но, въпреки всички тези функции, не забравяйте, че колата е била и остава най-опасният транспорт. Бъдете особено внимателн на пътя.