функции и цел

Функции и цел

При подмяна на такива елементи на автомобил като гуми и амортисьори, както и след сложен ремонт на окачването, е важно да се коригира изпъкналостта, в противен случай износването на гумата ще се увеличи и управлението на автомобила значително ще се влоши, а много поведение на превозното средство по време на шофиране. Какво е колапс. Функции и цел. Това е ъгълът на наклон на всички колела на автомобила спрямо пътното платно. Ако горната точка на колелото е наклонена към центъра на автомобила, се получава отрицателен наклон и ако обратното – положителен наклон. Отрицателният наклон допринася за образуването на по-голямо контактно място за гума-път, което подобрява сцеплението на автомобила. Но в този случай гумата бързо се влошава. Тъй като предната част винаги е по-натоварена на лек автомобил, ъгълът на разклонение на предните гуми е зададен на 1,5 градуса, а задните – 1,5-2 градуса.

Функции и цел

Надлъжният ъгъл на наклон на кормилната ос на колелата е колело и експертите почти винаги го правят положителен, което влияе благоприятно на управлението на автомобила при завиване. Става въпрос за по-добра реакция на волана. Това е особено забележимо при високи скорости. Функции и цел. Тежестта на волана става прекомерна, ако колелото е значително увеличено, освен това външното колело получава отрицателен наклон в завоите. Препоръчителните стойности за колелото са до 2 градуса спрямо стандартните. В Русия колапсът се извършва в Долгопруден и в почти всеки друг град, тъй като тази услуга се предоставя от почти всяка бензиностанция. Сумата от ъглите между равнината, преминаваща през центъра на лявото и дясното колело и надлъжната ос на автомобила, се нарича обща конвергенция. На предните и задните колела ъгълът може да бъде различен.

Управление на колелата

Задни колела. Отрицателният ъгъл на пръстите прави превозното средство податливо на плъзгане. Предни колела. Отрицателният ъгъл на пръстите увеличава степента на износване на гумите, но също така увеличава степента на реакция на кормилното управление на колелата. Положителният ъгъл увеличава недозавиването и осигурява стабилност при високи скорости. В идеалния случай ъглите на сближаване на двете оси трябва да бъдат равни на нула, но те могат да бъдат коригирани по искане на клиента. Извършвайки монтаж на гуми в Dolgoprudny и всеки друг град в Русия, препоръчително е да поръчате настройката на изчезването като допълнителна опция, за да не посещавате сервизите отново. Кога да настроите извивка. Експертите препоръчват да посетите сервиз, за ​​да регулирате наклона в следните случаи.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com