употребяван автомобил

Употребяван автомобил

За да получите първите шофьорски умения, препоръчително е да си купите евтина употребявана кола, като стари Жигули или Москвич. Защо? Да, защото те са евтини и не можете да съжалявате за такава кола и да не се страхувате от случайни драскотини, вдлъбнатини и т.н. Употребяван автомобил. Когато избирате такава кола, не трябва да бъдете твърде взискателни тялото може да е ръждясало, седалките – изтъркани, интериорът – занемарен и мръсен, ауспухът – ръждясал и т.н. Най-важното е, че колата трябва да е в движение, а механизмите и възлите, които осигуряват безопасността на движението, трябва да работят правилно кормилно управление. Спирачна система, осветителни устройства и чистачки на предното стъкло.

Употребяван автомобил

Е, за това как да изберете по-солидна втора ръка – прочетете по-долу. Употребяван автомобил. За да инспектирате продаващата кола. Започнете с нейното тяло и интериор оценете външния вид и състоянието, както и степента на износване както отвън, така и отвътре. Много хора погрешно смятат, че тялото не е най-важното те казват, че дори и да има дефекти, това не е толкова важно. Колкото състоянието на двигателя и окачването. Това обаче не е така. Тялото е лицето на автомобила. Което до голяма степен характеризира общото му състояние. Автомобилът с изгнило тяло е малко вероятно да има нормален двигател или шаси в края на краищата всички елементи на колата се износват приблизително еднакво. Бъдете подозрителни към мръсните автомобили мръсотията перфектно прикрива дефектите на каросерията. Докато всичко е перфектно видимо на чиста кола.

Колата е претърпяла катастрофа

Проверете дали автомобилът има елементи на каросерията, които се различават по цветови нюанси ако някой елемент е бил пребоядисан, най-вероятно тази кола е участвала в пътнотранспортно произшествие. За проверка състоянието на тялото може да се използва магнит. Ако на някое място не се залепи за каросерията – вероятно тук има дебел слой шпакловка, това означава, че колата е претърпяла катастрофа. Не забравяйте да прикрепите магнит към краищата на вратите, арките на колелата и в завоите на калниците, тъй като това са едни от най-слабите места на всеки автомобил ако магнитът не залепва, тогава металът е силно податлив на корозия. Проверете състоянието на колелата ако гумата върху тях е неравномерно износена, има вероятност да има проблеми с окачването или геометрията на корпуса е нарушена.

Обърнете внимание

Има израз на шофьора колата яде гума. Това предполага, че по единия край на гумата на колелото като че ли е отрязан. В най-добрия случай причината е нерегулираният камбер и пръстите на краката. В най-лошия случай колата е участвала в сериозен пътен инцидент. Когато проверявате тялото, не забравяйте да проверите състоянието на аспиратора. Отворете и затворете няколко пъти, вижте дали приляга плътно, дали размерите са еднакви между качулката и тялото отдясно и отляво. Ако не, най-вероятно колата е претърпяла катастрофа. Обърнете внимание на проверката на състоянието на хромираните части на тялото. Моля, обърнете внимание дори при добре поддържани автомобили, тези части на тялото губят блясъка си, ръждата и т.н., а ръждата не може да бъде премахната дори с полираща паста.