транспорт на трактори по шосе

Транспорт на трактори по шосе

Транспортирането на трактор има свои специфични характеристики, тъй като повечето трактори са доста големи по размер. Следователно те принадлежат към извънгабаритни товари. В този случай е важно превозвачът да разбере кой трактор трябва да бъде транспортиран. Транспорт на трактори по шосе. Да разбере размерите му, да избере оптималното превозно средство, да подготви необходимите разрешителни, да се договори за маршрута, както и за времето за доставка. Всички трактори са класифицирани според конструктивните характеристики, размери и тегло. Въз основа на тези параметри се избира типът на превозното средство и методът на товарене и разтоварване. Много трактори имат прикачено оборудване, което значително увеличава техните размери и тегло. Тези елементи трябва да бъдат демонтирани преди зареждане. Това ще намали размера на конструкцията, ще улесни процеса на товарене разтоварване и ще опрости транспортирането. Отстранените части могат да бъдат транспортирани в отделно превозно средство или транспортирани заедно с трактора, ако се впишат в каросерията.

Транспорт на трактори по шосе

Когато транспортирате трактор, е важно да изберете правилното превозно средство. Както бе споменато по-горе, някои видове трактори принадлежат към извънгабаритни товари. Тъй като имат размери, които надвишават размерите на стандартен полуремарке 13.6×2.5m. Въпреки това, популярният трактор Т-150 може лесно да се побере в евро камион, тъй като има размери 6130×2400 мм. Два такива трактора могат лесно да се поберат на конвенционален полуремарке, така че няма да е необходимо да се изготвят допълнителни разрешителни. Ако размерите на трактора надвишават размерите на полуремаркето. Той ще трябва да бъде транспортиран на платформа с ниско легло – лодка. Също така трябва да издадете разрешителни за превоз на извънгабаритни продукти и да съгласувате маршрута със съответните органи. Логистите на транспортната компания задължително трябва да разберат от клиента марката на превозвания трактор и да изяснят размерите му. Това е единственият начин да намерите правилното превозно средство. След като изберете автомобил, трябва да разберете характеристиките на процеса на товарене и разтоварване на трактора.

Характеристики на оборудването

В този случай трябва да знаете и конструктивните характеристики на оборудването, за да отстраните правилно всички демонтирани части на трактора. За да закачите кабелите на крана на камиона, да повдигнете и спуснете оборудването върху товарната платформа. В някои случаи тракторът може самостоятелно да се качи на платформата, тогава кранът не е необходим. Важно е само лодката да е оборудван с рампи, които ще позволят на трактора да се движи на платформата със собствени сили. Ако ъгълът на пристигане на верижните превозни средства надвишава 15 градуса, вместо рампи, използвайте стълби с удължен достъп. Ако ширината на трактора значително надвишава ширината на превозното средство, е необходимо да се използват специални „удължители“, които увеличават ширината на платформата. Ако теглото на трактора надвишава натоварването върху полуосите на полуремаркето, то може да бъде намалено с една проста стъпка. За целта тракторът трябва да бъде „засаден“ на дъното, така че да се осигури безопасно пространство за движение между пътя и окачените отстрани релси. Освен това при избора на маршрут е важно наклонът на спусканията и изкачванията да не надвишава 8 градуса. Транспорт на трактори по шосе.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com