Транспортиране на сладкарски изделия

1 min read
транспортиране на сладкарски изделия

Транспортиране на сладкарски изделия

Какво трябва да знаете за транспортиране на сладкарски изделия. Транспортирането на продукти от сладкарски фабрики изисква компетентна организация, спазване на правилата и условията на транспортиране. Кремовите торти, желета, кифли, маслени торти са продукти, които имат ограничен срок на годност. Такива сладки трябва да запазят своя външен вид, вкус и следователно да се транспортират при определен температурен режим. Доставката на сладки продукти трябва да бъде организирана по такъв начин, че печените стоки да достигнат свежи до рафтовете на супермаркетите и потребителските маси. Сладките лакомства със сметана се съхраняват не повече от три дни, така че сроковете за доставка не трябва да се забавят. Такива стоки трябва да се продават в деня на производството. Забранено е транспортирането на всякакви десерти без подходяща опаковка. Транспортиране на сладкарски изделия.

Транспортиране на сладкарски изделия

Шоколадовите лакомства, бонбоните, блатовете и хрупкавите бисквитки могат да издържат по-дълго от нетрайните кремообразни сладкиши. Но това не означава, че те могат да пътуват в товарния отсек на автомобила в продължение на няколко дни. Имайки предвид условията за правилно транспортиране, трябва да се обърне внимание на опаковката. Производителят избира опаковката или контейнера, където ще се съхраняват сладките. За доставка на сладкарски деликатеси се използват картони, пластмасови съдове, контейнери. Видът на опаковката зависи от спецификата на сладкарницата. Нека подчертаем основните изисквания към превозното средство, използвано за доставка на сладкиши. Идеално чисто тяло. Оптимално ниво на влажност. Контрол на температурата. Забрана за превоз на товари с различна спецификация. Индикаторите за влажност и оптимална температура се избират индивидуално, като се вземат предвид видът на храната, сезонът, дължината на маршрута. Повечето сладкари се транспортират в специални вагони.

Изисквания за транспорт

Такива машини са оборудвани с хладилно оборудване, което поддържа дадено ниво на температура и влажност. Охлаждащите агрегати поддържат постоянно необходимия температурен режим. Сладкарски изделия, които не изискват специални условия и специални ограничения, могат да се транспортират с обикновени камиони, автомобили с тенти. Изпращащата страна е длъжна да осигури прилични условия за доставка, а получаващата страна е длъжна да се увери, че пратката от стоките съответства на декларираното качество. За това изпращачът внимателно избира фирма, която предоставя логистични услуги. Ако не е възможно да се доставят кремови десерти в охладени камери, се използва бързо замразяване. Ако планирате да доставяте рула, кремообразни торти или бисквити на големи разстояния, не можете да правите без хладилни контейнери. Неспазването на температурния режим ще повлияе на състоянието на шоколадовите продукти, причинявайки размножаването на микроорганизми, причиняващи заболявания. Крехките вафли и бисквити се транспортират в малки гофрирани кутии. Маслените сладки, кифлички и кифли от брашно са опаковани в пластмасови или картонени кутии. Транспортиране на сладкарски изделия.

Разтоварване на сладки

За товарене използвайте средства за малка механизация и ръчно зареждане. Тегловният продукт трябва да се транспортира в гофрирани кутии, които се монтират на специални палети. Товарът на парчета се побира плътно в малки контейнери. Много шоколад трябва да се поставят в кутии от 12 бара. Опаковането на торти забранява складирането на стоки. Ако това правило не се спазва, сладките могат да се деформират. За да се избегне разваляне, промените във външния вид са прибегнали до използването на товарни отделения с рафтове. Сигурното прилягане помага да се избегнат повреди по време на шофиране. На етапа на разтоварване на превозни средства е необходимо да се провери не само документацията, но и външният вид на сладките. Продавачът се уверява, че сладкарските изделия са в пазарно състояние и са в невредима опаковка. Разтоварването на тестени сладки, шоколадови лакомства, печене трябва да става възможно най-внимателно. Всички невнимателни движения, механични повреди, случайни удари могат да развалят представянето на къдрави. След като се уверите, че продуктите са в отлично състояние, проверете придружаващата документация.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com