Тестване на Toyota

1 min read
тестване на Toyota

Тестване на Toyota по автомагистрала

Почти винаги микробусите, които могат да вземат на борда 6-8 пътници и шофьор, са проектирани на базата на търговски микробуси. Същите Volkswagen Multivan и Mercedes Benz V-class са пряко доказателство за това. И всичко би било наред, но да се наричат ​​такива автомобили напълно пътнически най-често езикът не се обръща. Малки автобуси ще бъде много по-точно. И всичко това, защото първоначално товарната платформа не е в състояние да осигури подходящото ниво на комфорт. А по отношение на управлението V-класът и Multivan, са най-добрите представители на своя клас, не са отишли ​​твърде далеч от фургоните за доставка. Тестване на Toyota. Как изглежда новото поколение миниван Toyota Alphard, който наскоро се появи на нашия пазар, на техния фон? Колко е далеч от автомобилите, с които сме свикнали? Това трябва да разберем.

Дизайн на тойота

Тестване на Toyota. За да оцените дизайна на японски миниван, ако се опитате да го направите въз основа на обичайните критерии, той няма да работи. Автомобилът е създаден предимно за родния си японски пазар, така че външният му вид ще изглежда малко странен за повечето европейци. Кой друг миниван може да се похвали с огромен лъскав „щит“ на решетката на радиатора? А „перката на акула“ в района на централния стълб изглежда като своеобразно предизвикателство за армията на минивани от Европа, чийто дизайн може да предизвика прозяване. Основната разлика между японските и европейските автомобили е, че ще похарчите много по-малко за ремонт на Toyota, отколкото за всеки европейски автомобил от Германия.

Интериор на тойота

Седалката на водача в Toyota Alphard е много уютна и удобна. Благодарение на проверената ергономичност. Но по-впечатляващото, може би, е, че вътрешността на Alphard изобщо не изглежда огромна. Усещането, че сте зад волана на малък камион, не се поражда. Не на последно място поради факта, че шофьорското място в японски миниван е почти леко. Имаше обаче досадни малки неща. По някаква причина японците не са осигурили камера за обратно виждане, така че водачът на Alphard ще трябва да се напряга сериозно при маневриране в заден ход в затворено пространство. Можете също така да се облегнете на пластмасовите вложки, които в целия си вид се опитват да приличат на истинско дърво. Просто се оказва, че имат тройка с минус.

Интериор на задни седалки

Но да забравим за момент водача на Toyota Alphard и работното му място. Тази кола не е създадена за него. Само пътници и пътници. Те играят главната роля в японския миниван. И е безопасно да се каже, че те ще се влюбят главоломно в Алфард. Никой бизнес седан, кросоувър в пълен размер или комби не предлага толкова много пространство. Благодарение на сервомеханизмите и те вече са включени в основната конфигурация, със седалките от втория ред можете да правите каквото пожелаете сърцето си без никакъв стрес. Искате да заемете почти хоризонтално положение и да подремнете на пътя? Никакви проблеми. Трябва да работиш? Инженерите на Toyota също са предвидили това. Всяка от двете отделни седалки на втори ред се предлага със собствена сгъваема маса. Освен това, това не е някакво крехко устройство, което може да издържи само на преносим компютър или таблет, а проверена и издръжлива конструкция в японски стил.

Трети ред седалки

Toyota Alphard има и трети ред седалки. И ако в повечето други автомобили той обикновено се нарича „галерия“, сякаш намеква, че е по-добре да не стигате за пореден път, то в японски миниван всичко е различно. Дори седалките от втория ред да бъдат преместени докрай назад, пътниците отзад ще могат да седят с пълен комфорт, чиято височина е близо два метра. Жалко, че багажникът става миниатюрен. Но максималният му обем е впечатляващ – точно 1900 литра. Така че Toyota Alphard, ако има жизнени сили, може да се използва за превоз на товари.

Тестване на Toyota хибрид

За Alphard в Япония се предлага дори хибриден силов агрегат. Но ситуацията ни е различна – няма от какво да избираме. Предлагат ни се минивани с безспорна 3,5-литрова бензинова „шестица“ с мощност 275 конски сили, която е комбинирана с шестстепенна автоматична скоростна кутия. И този тандем е много добър. Повече от два тона автомобил печели лесно и естествено първите сто километра в час само за 8,3 секунди. Други „заредени“ хечбекове ще бъдат изоставени. Алфард също няма да се провали на магистралата. Неговата „максимална скорост“ от 200 километра в час очевидно е по-висока от скоростта, която е официално разрешена у нас.

Управление на Toyota Alphard

Шаси Alphard
Но основното е, че шофирането на Toyota Alphard не е страшно. Тъй като е базиран на лека платформа, той се управлява като лек автомобил. Нека е много голям, много тежък, но просто кола. Наетите шофьори, които имат късмета да работят цяла седмица на волана на Alphard, вече няма да преминат към традиционните бизнес совалки по собствено желание. Японският миниван е по-удобен, по-мек, по-разбираем. В дисциплините по шейни той е с глава и рамене над европейските си състезатели. Друго би било да се подобри звукоизолацията. Японците се опитаха да направят това със смяна на поколенията, но все още има към какво да се стремим. Дори в най-добрите години за Alphard от предишното поколение японският автомобил се продава няколко пъти по-лошо от „германците“. Ако новодошлият се събуди и накрая проведе агресивна рекламна кампания за Alphard, има шанс да изтласка конкурентите им. Просто трябва да опитате тази кола.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com