Тежкотоварен Mercedes SLT

тежкотоварен Mercedes SLT

500ste Mercedes-Benz Actros SLT Schwerlastzugmaschine an TSB Transport-Service Beitinger übergeben 500th Mercedes-Benz Actros SLT heavy duty tractor unit handed over to TSB Transport-Service Beitinger

Тежкотоварен Mercedes SLT

В края на декември миналата година германският производител на автомобили сглоби своя 500-годишен камион с индекса SLT. SLT е съкращение от немската дума SchwerLast Transporter, което в моя свободен превод означава транспортер за тежък товар. Тежкотоварен Mercedes SLT. Гамата SLT се формира от тежките камиони Arocs SLT и Actros SLT, които са проектирани да работят в комбинация с автомобилен влак с брутно тегло до 250 тона. Камионите от тази серия се предлагат в различни конфигурации: 6×4, 8×4 или 8×6. Юбилеят беше камионният влекач Mercedes-Benz Actros 4163 SLT.

Тежкотоварен Mercedes SLT

Автомобилът е оборудван с 15,6-литров двигател OM 473 с мощност 625 к.с. с., 16-степенна автоматична скоростна кутия Mercedes PowerShift 3 и хидродинамичен съединител. Тези задвижващи възли позволяват да се постигнат високи тягови характеристики на тежкотоварен автомобил при ниски обороти на двигателя, позволявайки на двигателя да доставя максимален въртящ момент дори при минимално натоварване. Силовият агрегат е оборудван с двустепенна високоефективна моторна спирачка, която развива спирачна сила от 980 литра. от.

Спецификацията на камиона Mercedes-Benz

И това не е пълен списък на уникалните компоненти, които са в спецификацията на камиона Mercedes-Benz Actros 4163 SLT с номер 500. Камионът получи и най-голямата кабина тип Gigaspace, огледалната система MirrorCam и цели три слънчеви панели, разположени на покрива на кабината. Тези елементи ще генерират електричество, например, за климатика по време на паркиране. Като цяло това е важно, тъй като свръхтежките влакове често стоят през деня и работят през нощта. Юбилейният автомобил отиде при германската компания Transport-Service Beitinger, която е специализирана в излишните превози. В заключение трябва да се отбележи, че камионите с индекс SLT не се сглобяват на конвенционален конвейер.

Къде се произвежда Mercedes SLT

Тези уникални тежки камиони започват да се произвеждат в Германия, след което окончателното им сглобяване се извършва във Франция. Германският завод подготвя базовото шаси, след което се транспортира до френския град Молсхайм, където Mercedes-Benz разполага със собствен специализиран завод CTT Custom Tailored Trucks. Там базовото шаси е подсилено и са монтирани допълнителни оси, ако е необходимо, както и мощни теглещи устройства. Зад кабината е монтирана кула с допълнително оборудване. Тази рамка съдържа елементи на мощна охладителна система, резервоари за хидравлично масло, спирачни приемници и много други – всичко, от което се нуждае един камион за тежък режим на работа. Версиите със задвижване на всички колела не се предлагат в гамата от камиони Mercedes-Benz SLT.