теглене на кола

Теглене на кола

Пътят за шофьорите не е без всякакви изненади. Теглене на кола. Никога не можете да бъдете 100% сигурни в здравето на колата си. И за да не ни поднесе пътят с неочаквани изненади, по-добре е да се подготвим за тях предварително. Разбира се, ако водачът има достатъчно знания и умения, тогава в повечето случаи той ще намери изход от тези ситуации. Но какво, ако неизправността на автомобила е сериозна и е просто невъзможно да се отстрани в пътни условия? В този случай единственият и сигурен начин е да влезете в тегленето. Затова не забравяйте да вземете теглещо въже със себе си по пътя. Нека бъде по-добре постоянно да карате с теглещо въже и никога няма да ви е необходимо. Отколкото един ден ще се окажете в трудна ситуация без него. По-добре е да вземете теглещо въже с найлон, тъй като е доста еластично, здраво и освен това заема малко място в багажника.

Теглене на кола

Дължината на теглещия кабел трябва да бъде, съгласно правилата за движение по пътищата, от 4 до 6 м. При теглене е необходимо на всеки метър да се закрепят знамена на кабела за по-добра видимост през деня и през нощта. Преди теглене водачите трябва да се договорят както за скоростта на предстоящото движение, така и за предупредителните сигнали. Първо, преди шофиране, водещият водач трябва да включи фаровете за къси светлини, а последователят трябва да включи предупредителните светлини. Освен това, в случай на принудително спиране, водачите трябва да се предупреждават взаимно за това чрез мигане на фарове или звуков сигнал. Теглене на кола. За да предупреди водача на последователя за възможно спиране, водачът, като правило, дава сигнал чрез няколко леки натискания върху педала на спирачката.

Скоростта на теглене

Шофьорите обикновено използват сигнали за пътепоказатели, за да се предупреждават взаимно за предстоящи маневри. Освен това по време на тегленето трябва да се спазват следните основни правила.
За да бъде движението плавно и без резки, теглещото въже трябва винаги да е опънато. По този начин водещият водач, стартирайки, първо трябва плавно да издърпа кабела и едва след това, усещайки, че управляваният автомобил е започнал да се движи, трябва постепенно да увеличи скоростта. Ускорението, спирането и превключването на скоростите трябва да бъдат плавни. Това важи особено за изкачвания, спускания, завои. Винаги, когато е възможно, управляваният водач трябва да движи автомобила си леко в рамките на разумното, докато шофира към центъра на пътя за по-добра видимост. Скоростта на теглене трябва да бъде не повече от 50 км / ч.

Частично натоварено

При теглене на превозни средства с автоматична скоростна кутия, лостът за избор на режим трябва да е в позицията. Превозното средство с дефектно или неработещо управление на кормилното управление трябва да бъде теглено само частично натоварено върху специално поддържащо устройство или платформа в ледени условия. Мотоциклети без странично ремарке. Ако общата дължина на прикачените превозни средства е повече от 22 m за маршрутни превозни средства е разрешена дължина на прикачното устройство до 30 m за повече от два автомобила едновременно за лек автомобил или друго превозно средство с ремарке.