тайни на комуникацията

Тайни на комуникацията

Ако шофирате по пътя и видите, че наблизо колата е с спукана гума – как да предупредите нищо неподозиращия шофьор на тази кола за това? Тайни на комуникацията. И ако вратата му не е плътно затворена? Или е забравил да включи фаровете в тъмното? Очевидно е, че да се наведеш през прозореца и да крещиш по цялата улица е не само неетично. Но и неудобно следователно дълго време водачите са използвали условни сигнали, за да улеснят комуникацията на пътя. Не е известно със сигурност кога шофьорите са започнали да използват такива сигнали в чужбина. Що се отнася до нашите сънародници. Легендата казва, че на територията на СССР това е започнало преди четиридесет години. Тогава в един вестник имаше статия, посветена на проблемите на пътната безопасност, чийто автор беше полицай.

Тайни на комуникацията

Статията остро осъди нравите на разлагащия се капитализъм, изразяващи се във факта, че шофьорите се предупреждават взаимно за местонахождението на отрядите на КАТ, като мига фаровете си. Авторът на статията явно не се замисля за възможните последици и след кратко време всички шофьори на СССР весело примигват фарове един към друг, предупреждавайки колегите си за постовете на КАТ и засадите пред тях. Тайни на комуникацията. Не предполагаме да твърдим, че тази легенда е истинската истина, но фактът, че шофьорите използват много конвенционални жестове и сигнали, е факт. В шофьорско училище кадетите не винаги се разказват за тях, въпреки че тази информация явно не е излишна. Между другото, гореспоменатото мигане на фарове не винаги означава, че отпред има пост на КАТ. Понякога шофьорите предупреждават колегите си по този начин. Че предстои някаква опасност пътно произшествие, силна мъгла, лед и т.н.

Непосредствено зад вас

Две кратки мигания на дългите светлини показват, че сте пропуснати. След шофиране, благодарете на учтивия шофьор с кратко например еднократно мигане на предупредителната лампа между другото. Това е общоприет жест на благодарност във всяка друга ситуация. Ако автомобил, който се движи непосредствено зад вас, ви сигнализира с дългите си светлини , това означава, че той ви моли да го отстъпите. В този случай се препоръчва да се движите в лентата отдясно. Ако по някаква причина не можете незабавно да смените лентата например наблизо се движи кола, която трябва или да изпреварите, или да прескочите напред – включете десния завой, така че шофьорът на колата, който следва, да види, че вие ще му отстъпите възможно най-скоро.

Приближаващия автомобил

Изискването за отстъпване, изразено в включването на дълги светлини, се използва главно на територията на бившия В европейските страни се използва по-тактична техника, а именно включването на ляв мигач. Завършвайки разговора за сигналите, подавани от фаровете, нека си припомним още един от тях, който се състои в редуване на превключване на фаровете за къси и дълги светлини. Така шофьорът на приближаващия автомобил ви информира, че светлината на фаровете ви го заслепява. В този случай трябва незабавно да преминете към фарове за къси светлини. Между другото, заслепяването на идващите шофьори може да възникне поради факта, че фаровете не са настроени в този случай дори късите фарове пречат на идващите шофьори.