съхраняване на гуми

Съхраняване на гуми

С пристигането на зимни студове или пролетни горещини е време да смените гумите на автомобила. Шофирането по заснежени пътища с летни гуми или зимни гуми по горещ асфалт може да доведе до трагедия. Следователно навременната подмяна на гумите е гаранция за безопасно шофиране. Съхраняване на гуми. Правилното съхранение на гумите по време на извън сезона ще осигури тяхната безопасност и ще опрости последващия монтаж на автомобила. Тази процедура не е особено трудна. Просто трябва да се придържате към всички изисквания, които могат да бъдат изразени само в няколко препоръки. Преди да поставите каучука на съхранение, е необходимо да отстраните чакълестите частици и да измиете мръсотията. Тогава си струва да подпишете всяко колело. Например, отпред вдясно – PP, отзад вляво – ZL и така нататък. Това ще улесни монтирането на колелата в края на сезона. Не винаги е възможно да се сменят гуми. Това важи особено за страната на монтажа и посоката на въртене.

Съхраняване на гуми

Дори гуми с ненасочен протектор не могат да бъдат настроени така, че да трябва да се обърнат в другата посока. Това намалява неговата надеждност и експлоатационен живот. Съхраняване на гуми. Гумите, поставени на дискове, трябва да се съхраняват хоризонтално, подредени една по една. Те също могат да бъдат окачени от опорите. Гумите без джанти, от друга страна, не могат да се съхраняват отстрани или да се окачват. Те трябва да се съхраняват вертикално, като се помни периодично около два пъти месечно да се върти по оста. В този случай сезонното съхранение на гумите няма да повлияе на свойствата на каучука. В идеалния случай е най-добре да съхранявате гума на дискове. Този метод гарантира, че влагата или мръсотията не попадат върху вътрешната повърхност на гумата. Освен това няма да е необходимо да сменяте колата два пъти годишно.

Деформация и разтягане

Тази процедура не само струва пари, но и може да повреди гумата. Наличието на диск надеждно предпазва гумите от деформация и разтягане. Те могат да бъдат подредени, за да спестят място. Ако нямате стая, където можете да съхранявате гуми извън сезона, можете да ги депозирате в DOLAVTO. Наличието на отопляем склад гарантира, че вашите колела ще се съхраняват до следващия сезон в съответствие с всички правила и препоръки. Специалистите на компанията поддържат необходимите условия за съхранение, така че каучукът да не загуби свойствата си и да не се повреди. Разходите за съхранение на гуми могат да бъдат проверени при управителя или на уебсайта на компанията. Преди да инсталирате гуми в началото на сезона, проверете състоянието му, височината на протектора и баланса.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com