съхранение на гуми

Съхранение на гуми

Поради смяната на сезонните гуми, много шофьори са озадачени от проблема с тяхното съхранение, оставят ги в гаража. Забравяйки да сортират и измият гумите. За да се отървете от ненужни проблеми по време на последващото преобуване на автомобила, е по-добре да следвате някои правила за тяхното съхранение и грижи. Основни правила за съхранение на сезонни гуми. Неправилното съхранение на гумите може да доведе до неприятни последици под формата на драскотини. Дисбаланс или летящи тежести. Съхранение на гуми. Но това може да се избегне, като се спазват следните правила. Температурата в помещението за съхранение на колелата трябва да бъде между 23-25ºC. В случай на отклонение от тези стойности могат да се появят микропукнатини и животът на гумата да се съкрати. Гумите не трябва да се съхраняват в близост до източник на отопление на разстояние до 1 м. Маслени и други технически течности, които корозират каучук, не трябва да попадат на повърхността на колелата.

Съхранение на гуми

Не покривайте гумите с брезенти. Ако комплектът от колела включва дискове с гума, тогава е по-добре да ги закачите за отворите на оста или да ги сгънете един към друг. За отделен каучук такова съхранение не е разрешено. Тъй като е възможна деформация на пръстените и предпазителите на перлите, ще настъпи неравномерно и бързо износване и адхезията към повърхността може да намалее. Съхранение на гуми. Гумите, които не са доставени с дискове, могат да се съхраняват вертикално на пода или на рафт. Като ги обръщат над оста веднъж на всеки 30 дни. Ако в колелото има камера. Тогава нивото на налягане трябва да се намали в него предварително. Камерите, които се съхраняват отделно, не е необходимо да се сгъват или сгъват. Тъй като това може да причини бръчки и пукнатини. Съгласно стандартната схема за съхранение на гумите колелата се отстраняват и измиват напълно.

Температурните условия

Цялото отоплително оборудване трябва да бъде покрито с паравани рафтовете и закачалките с колела могат да бъдат поставени на разстояние повече от 1 м от него. Ако гумите се съхраняват, температурните условия могат да варират от -30ºC до +35 ºC, нивото на влажност трябва да бъде в рамките на 50-80%. При проветряване могат да се регулират нивото на влажност и температурните условия. Ако има намаление на влажността от номиналната стойност, подът трябва да се навлажни с вода или да се поръси с мокри дървени стърготини. Вентилация на помещенията по време на гръмотевична буря и няколко часа след нея не е разрешена поради големия обем озон във въздуха. Преди да се извърши сезонното съхранение на каучука, той трябва да се поръси с талк на прах, за да се предпази от залепване.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com