Съвети за намаляване на разхода

Съвети за намаляване на разхода

Индикаторът за ефективност в условия на постоянен растеж на цената на горивото се превръща в най-важния оперативен параметър. Дори за собственик на автомобил, който не е обременен с материални проблеми. С оглед на това, ние ще се опитаме да разгледаме най-ефективните начини за намаляване на апетита на вашия мотор. Които могат да бъдат полезни, независимо от цената и дизайна на автомобила. Съвети за намаляване на разхода. На първо място, няма да обърнем внимание на широко разпространени, но в същото време напълно неефективни съвети. Като намаляване на теглото на автомобила поради ненужни части и инструменти в багажника. Тяхното тегло едва ли ще има значителен ефект върху горивото индикатор за потребление. Но липсата на резервни части в случай на повреда на крайградска магистрала ще намали целия икономически ефект до нула.

Съвети за намаляване на разхода на автомобила

Отстраняване на технически проблеми. Най-важният момент за спестяване е да върнете нормалното захранването и запалването на вашата кола. По-специално, горивните и въздушните филтри трябва да се сменят редовно. За да се осигури оптимално образуване на смес в камерата. Особено внимание трябва да се обърне на свещите. Тъй като този консуматив има само препоръчителния експлоатационен живот. Тогава той трябва да бъде променен въз основа на субективните чувства на водача. Така че горящите свещи, чиито електроди са покрити с въглеродни отлагания. Просто не са в състояние да осигурят правилното запалване в горивната камера. Което води до увеличаване на разхода на гориво. Тъй като намаляващата тяга обикновено се компенсира от прекомерно натискане на газа педал.

Намаляване на разхода на автомобила

Основният проблем е, че този дефект се появява постепенно и водачът може да не го забележи дълго време. Това води до факта, че при ниски обороти двигателят започва откровено да се „утроява“, изисквайки понижаване. Като по този начин допълнително увеличава разхода на гориво. Друг важен елемент е запалителната бобина. Която може да се провали, ако отработената искра не бъде заменена навреме. Освен това, когато в него възникне неизправност, се появяват същите симптоми, както при дефектните свещи. Тяхната подмяна струва няколко пъти повече, но такъв значителен удар смекчава факта. Че е напълно допустимо да се сменя не целият комплект, а само дефектна намотка.

Как да намалим разхода на автомобила

Съвети за намаляване на разхода. Също толкова важен фактор, който влияе върху разхода на гориво. Е съпротивлението при търкаляне, което ви позволява да се движите на дълго спускане, като освободите педала на газта. На първо място, това зависи от правилната инсталация на колелата. По-специално – разклонение, което също влияе върху управлението. Както и износването на гумата, така че тази задължителна сервизна процедура придобива допълнителни предимства. Не забравяйте за правилното налягане в гумите. Ако вашият маршрут минава предимно по крайградска магистрала, тогава би било съвсем рационално да надвишите тази цифра. Което ще подобри търкалянето на колелата, но също така леко ще увеличи твърдостта на вибрациите, предавани на тялото.

Аеродинамика на автомобила

Веднага отбелязваме, че този елемент е важен само ако често шофирате по магистрали, в града, тези препоръки ще бъдат безполезни. Аеродинамичното съпротивление е не само увеличен разход на гориво, но и допълнителен източник на шум при високи скорости. Основният елемент, причиняващ тези негативни явления, е багажникът на покрива или релсите на покрива. Допълнителни фарове във външния корпус, различни капаци на капака. По този начин, ако няма реална нужда от всички тези елементи. Тогава напълно рационално решение би било да се отървем от тях. Но ако колата ви има стандартни щамповани колела. Тогава декоративните пластмасови капачки с минимален брой отвори ще помогнат за подобряване на рационализирането на каросерията. Допълнителните уплътнения за отворите на вратите, както и капакът на капака и багажника също са се доказали добре. Тъй като те не само предотвратяват замърсяването на отворите. Но и осигуряват премахването на пукнатини по повърхността на тялото.

Стил на шофиране

Ако сте поели по пътя на оптимизирането на разходите за гориво. Тогава освен агрегатния компонент, трябва да обърнете внимание и на собствения си стил на шофиране. Основното правило тук е плавното ускорение и минималното спиране. Особено внимание трябва да се обърне на продължителни спускания. Които ви позволяват да намалите разхода на гориво до минимум, но не злоупотребявайте с това и изключете запалването. Тъй като в този момент светлините, усилвателят на вакуумната спирачка и усилвателят на кормилното управление са изключени. Което прави шофиране изключително опасно. Много съвременни автомобили лесно смилат както 95, така и 92 бензина. Както се вижда от данните на самите производители. Следователно, тъй като сте преминали към икономично и премерено шофиране, натоварването на двигателя е значително намалено и може да работи на по-евтин бензин – 92. Но в никакъв случай не можете да спестите от качеството на горивото, тъй като запушените дюзи. Въглеродните отлагания и постоянната детонация ще анулират всички предимства на ниската цена.

Оптимизиране на редовното пътуване

Съвети за намаляване на разхода. Ако маршрутът ви се движи в една и съща посока, препоръчително е да го оптимизирате и не само поради дължината, но и поради задръстванията. Опитайте се да намерите опции за заобикаляне. Тесни алеи, които не са популярни, но в същото време имат поносимо качество на асфалтова настилка. Намаляване на вътрешните загуби. В този случай можете да използвате метод, заимстван от спорта, а именно намаляване на съпротивлението на всмукване и изпускане. И ако първото повдига добре обосновани въпроси за издръжливостта на двигателя. Тъй като ефективността на въздушния филтър неумолимо намалява. Тогава улесняването на изпускането е напълно оправдан ход, съчетан обаче с увеличаване на нивото на шума. По този начин можем да заключим, че поддържането на автомобил в напълно технически изправно състояние. Както и премерен стил на шофиране, може да осигури много по-голям ефект от различни видове добавки, „магнетизатори“ и други съмнителни устройства.