спирачни дискове

Спирачни дискове

Преди това дисковете бяха направени от обикновен чугун. След това производителите се научиха да използват високо въглероден чугун, което подобри производителността. Тогава започват да се използват сплави от различни метали магнезий, хром, никел, ванадий, кобалт и много други. Най-добрите спирачни дискове са направени от въглеродни влакна и керамика. Спирачни дискове. Те са невероятно здрави, устойчиви на екстремни температури и изключително леки. Уви, имаше и някои недостатъци. Има както висока цена, така и пригодност за използване само при високи натоварвания. Тоест, ако шофирате в неагресивен стил, ще трябва да загрявате дисковете прилично. Керамиката и карбонът са най-добрият избор за скъпи спортни автомобили и състезателни автомобили. Въглеродна керамична спирачка. BMW M6 карбонов керамичен спирачен диск. В най-широкия смисъл спирачните дискове са разделени на 2 вида.

Спирачни дискове

Те представляват хомогенна плоча със или без отвори, върху която може да има прорези, които подобряват вентилацията.Вентилирана. Спирачни дискове. Те са направени от две плочи, разделени една от друга с кухини. Перфорациите и прорезите също могат да бъдат разположени на повърхността. Перфорацията също е различна. Различава се с ефективно охлаждане, отстранява голямо количество работещи газове и продукти от горенето. Недостатъкът е намаляване на якостта на продукта. Вдлъбнати. Наричан още сляпа дупка. В този случай дискът не е пробит, което запазва здравината му. Ефективността на отвеждане на работещите газове не е толкова голяма, колкото в предишната версия, но надеждността е впечатляваща. Пукнатини няма да се появят на диска дълго време. Композитен или цял?

Алуминиева сплав

Дисковете са твърди и композитни. Твърдите се изработват чрез отливане и представляват едно парче метал, което се обработва, за да се получи желаната форма. Композитните опции са направени от главина и пръстен. Главината е направена от алуминиева сплав, пръстенът е направен от чугун или стомана. Компонентите са свързани с болтове. Кой е най-добрият вариант? Леко тегло. Лесно използване. Устойчивост на деформация. по-добро разсейване на топлината – устройството се охлажда по-бързо. Използва се по-ефективна вентилационна система, която подобрява отстраняването на газове и продуктите от горенето. Освен това композитните дискове са по-евтини в експлоатация. Ако пръстенът е износен, достатъчно е да го смените – главините стават по-бавно неизползваеми. Има ли предимства на твърдите дискове? Сега те се използват само за по-стари автомобили.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com