спирачна система

Спирачна система

Изправността на спирачната система е ключов елемент от безопасността на шофьора и неговите пътници. Нейната диагностика в камион е включена в задължителния план за поддръжка, който се препоръчва да се извършва на всеки 50 хиляди километра или веднъж годишно. Спирачна система. Проверка на спирачната система. Изпитването се извършва на суха и чиста, за предпочитане равна повърхност. Тъй като трябва да се тества при различни режими на спиране и при всички скорости, които камионът може да развие. В този случай трябва внимателно да наблюдавате възможното блокиране на колелата. Тъй като ако гумата загуби адхезия към пътното платно, спирачният път ще бъде значително по-дълъг в сравнение със стандартното спиране, когато всички колела се въртят свободно. Ако прибегнете до услугите на сервизен център, те ще извършат компютърна диагностика. На антиблокиращата, пневматичната, спирачната система и ще проучат данните от бордовия компютър.

Спирачна система

Причините да се тревожите за състоянието на спирачната система могат да бъдат. Неоправдано удължаване на спирачния път. Неизправности на спирачния педал. Прекомерно свободно или силно движение, залепване, потъване, амортизация. Ако системата издава необичайни звуци: почуква, скърца. Ако при спиране автомобилът започне да се движи встрани. С неравномерно износване на спирачните накладки. При загряване на спирачните барабани. С влошаване на функционалните качества на ръчната спирачка. Използвайте правилната спирачна течност. Препоръчително е системата да се напълни с течността, препоръчана от производителя на автомобила. Редица автомобили се нуждаят от специфична спирачна течност в съответствие с техните спецификации. А редица превозни средства могат да получат намаляване на скоростта, ако са избрани неправилно. Необходимо е да се спазват условията за заместване на течности, тъй като с течение на времето в него възникват необратими химични реакции.

Собственика на автомобила

Количеството му пряко влияе върху работата на спирачките, така че проверката на нивото трябва да се превърне в навик при собственика на автомобила. Всички линии, идващи от главния цилиндър, се захранват със спирачна течност в момента на натискане на спирачния педал, който го изпомпва към работните цилиндри. Резервоарът на спирачната система има определен запас от работна течност, така че въздухът да не навлиза в системата. Ако погледнете вътре в казанчето, можете да видите маркировките max и min. Твърде ниското ниво на течност може да сигнализира за лошо състояние на спирачните дискове и накладки, които трябва спешно да бъдат ремонтирани или напълно заменени. Освен това резервоарът има сензор за поплавък, свързан към предупредителна лампа на таблото. Но той е предназначен за много критични ситуации, когато нивото на течността пада бързо, например, ако една от тръбите е повредена и работното вещество изтича навън.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com