Спецификации за горещо лято

1 min read

Спецификации за горещо лято

Не трябва например да чакате впечатляващ пробег от самосвал, гумите на тях рядко живеят по-дълго от 100 хиляди километра. При тракторите за дълги разстояния ситуацията е по-интересна, не само гумите на всяка ос са различни. Те карат навсякъде и по различни пътища, както през лятото. Така и през снежната зима. Ако влакът се движи например между Москва и Минск. Тогава гумите за управление могат да се погрижат за 250 хиляди километра. Гумите за шофиране са по-леки, техният живот може да надхвърли 300 хиляди километра. Спецификации за горещо лято. В ремарке всяка ос живее свой собствен живот. Следователно гумите върху нея изискват компетентно пренареждане и обслужват от двеста до триста хиляди километра. За да могат гумите да дават такива цифри, които са приятни за окото на собственика на камиона, първо трябва редовно да наблюдавате вътрешното налягане в гумите.

Спецификации за горещо лято

Тук има два аспекта. От чисто практическа гледна точка гумата се износва по-бързо през лятото, отколкото през зимата. През зимата абразивните свойства на пътя намаляват, тъй като количеството на валежите се увеличава, пътищата са покрити с лед, сняг, в резултат на което през зимата има по-малко износване. Спецификации за горещо лято. Но можете да подходите към въпроса чисто теоретично и да вземете две гуми, които са абсолютно еднакви по своите характеристики и експлоатират едната при високи температури на сух асфалт, а втората при по-ниски температури, но отново на сух асфалт. Интересното е, че в този случай гума, работеща при по-ниски температури, ще се износва по-бързо: факт е, че при ниска температура каучуковата смес „потъва“ и става по-крехка. И когато е подложена на абразивното действие на сух асфалт, гумата губи малко повече гума, отколкото при същите условия, но при по-висока температура. Но това е много теоретичен подхо.

Напомпването

Друг аспект на лятната специфика също е свързан с температурата, а именно с налягането в гумата.Спецификации за горещо лято. Идеално, ако гумата не работи през нощта, а на сутринта проверяваме налягането и го настройваме в съответствие с нашите препоръки. Или трябва да минат поне три часа бездействие след работа тогава налягането също може да се регулира. Налягането на напомпването в гумите зависи от няколко фактора тип превозно средство, размер на гумите и, разбира се, натоварване на оста.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com