Снимка на шофьорска книжка

1 min read
снимка на шофьорска книжка

Снимка на шофьорска книжка

Всеки личен документ, включително шофьорска книжка, не се издава без снимка. Това е прост и удобен начин да разберете, че документът принадлежи на конкретен драйвер. В статията ще се опитаме да разберем коя снимка е необходима за правата през 2021 г., какви са изискванията за подмяна на VU, а също така ще анализираме и други належащи проблеми. Снимка на шофьорска книжка. През 2020 г. бяха приети нови правила за снимките и шофьорската книжка от стар стил вече не се използва. Снимка на шофьорска книжка. В повечето случаи за документи се използват снимки на матова хартия. Изображението е с размер 30×40 мм. Позволено е да се правят снимки в цвят и черно-бяло. VU има свои собствени правила.

Снимка на шофьорска книжка

Беше разрешено да се снима във фото работилница или студио.
Отделът на КАТ приема цветни изображения, отпечатани на матова хартия. Снимка на шофьорска книжка. Размер – 30х40 мм. За хартиен документ е направена снимка на бял фон, за пластмасов – на червен. Снимката е направена в КАТ. Служителите на отдела разполагат с оптоелектронно оборудване, което позволява получаване на висококачествени цифрови изображения. Не се изисква разпечатка. При производството на шофьорска книжка се използват пластмаса и снимка в електронен вид. Всички необходими данни се нанасят директно върху пластмасовата основа. Използването на специално оборудване направи възможно автоматизирането на производствения процес. Въвеждането на актуализирани изисквания за снимка на шофьорска книжка напълно освободи собственика на автомобила от притеснения за качеството на картината. Но шофьорът трябва да вземе предвид някои критерии по отношение на външния вид дрехи, прическа, очила.

Националните документи

Приемат се специални изисквания за снимки за международни права. Разрешено е да се използват както цветни, така и черно-бели изображения. Размер на снимката – 35х45 мм. Международните закони ще трябва да се променят на всеки три години. За да промените или получите международно VU, вземете предвид всички правила, установени за националните документи. Всяка документация има свои собствени разпоредби, залегнали в нормативни актове. Те посочват точните номера и свойства на снимката: от местоположението на човека в кадъра до външния вид. Лицето се поставя отпред. Той е насочен право напред и е в центъра на рамката. Поворотите на главата, усмивките, ярките изражения на лицето и други характеристики, които изкривяват външния вид, са забранени. Очите се отварят и гледат в обектива на камерата. Забранено е да закривате и затваряте очи, погледнете встрани.

Отблясъци и потъмняване

Цветът на очите трябва да се вижда. Разрешен е само лек грим. Той не трябва да изкривява характеристиките и да бъде предизвикателен, ярък. Стилът на обличане е строг. Забранено е носенето на тениски и пуловери с оголени рамене, дълбоко деколте, твърде дълга врата, която покрива брадичката. Забранено е да се снима в шапки, включително забрадки, бандани. Прическата не трябва да покрива очите, челото, ушите. Косата трябва да бъде подредена. Фонът е само едноцветен, осветлението е ярко и изображението е с най-високо качество, без отблясъци и потъмняване.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com