Смяна на въздушен филтър

1 min read
смяна на въздушен филтър

Смяна на въздушен филтър

Въпреки факта, че автомобилът е техническо превозно средство, но изисква внимателна поддръжка и най-важното чист въздух, а не само гориво и масло. По време на експлоатацията на автомобила често влизат микрочастици прах или насекоми. Филтърът от своя страна задържа всички замърсени вещества и подаването на въздух е чисто и безопасно. Въздушните филтри за кола са евтини, независимо от марката на автомобила, така че редовната подмяна ще даде стабилна работа и предотвратяване на допълнителни ненужни ремонти. Смяна на въздушен филтър. Смяната на филтър в колата е много проста и самото му заместване няма да ви отнеме много време и усилия. На първо място, трябва да закупите нов филтър за вашия модел автомобил. Вашият търговец на авточасти ще ви посъветва относно правилния филтър за вашия модел. Разликата в цената във филтрите е незначителна, така че е по-добре да си купите добър и висококачествен.

Смяна на въздушен филтър

Колата трябва да се включи в скорост, да се сложи ръчната спирачка и да се изключи двигателят. След това трябва да отворите качулката и да я фиксирате с лост. След това трябва да намерите кутията, в която се намира въздушният филтър. Често се намира на повърхността на двигателя. Ако ви е трудно да го намерите, погледнете в техническото ръководство за вашия автомобил. Моля, обърнете внимание, че ако автомобилът ви е бил в експлоатация преди, двигателят може да е горещ. На стари битови автомобили филтърът е разположен под кръгъл железен или пластмасов корпус. Лесно може да се отстрани чрез развиване на три до четири болта. При по-новите съвременни автомобили филтърът е скрит в правоъгълен или квадратен пластмасов корпус. Който е разположен далеч от двигателя и е закрепен с ключалки или скоби. След това свалете защитния капак на филтъра, разхлабете скобата, която държи въздушния филтър и го отстранете.

Смяна на въздушен филтър

Извадете въздушния филтър, сравнете закрепванията с новия. Смяна на въздушен филтър. Ако всичко съвпада и новият филтър се вписва идеално на мястото си, тогава го фиксирайте на място в обратен ред. Проверете плътността на филтъра и скобите. Ако всичко е перфектно и плътно фиксирано, тогава го затворете обратно със защитно покритие и го закрепете със скоби или болтове в зависимост от марката на автомобила. След като изминете 30-50 км, трябва да проверите филтъра за замърсяване. Смяна на въздушен филтър. Ако по джантите на филтъра има мръсотия или плътен прах, трябва да проверите дали той плътно приляга в корпуса. Сменяйте въздушния филтър на всеки 12 месеца или ако колата ви е изминала повече от четиридесет хиляди километра. Не пренебрегвайте тези условия, в противен случай в бъдеще ще последват други неизправности. И тогава ремонтите ще ви струват много повече от обикновена и евтина подмяна на въздушния филтър.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com