Складово оборудване за мотокари

складово оборудване за мотокари

Мотокари

Днес асортиментът от складово оборудване на пазара е изключително широк. Но постоянните технологични промени в индустрията принуждават индустрията за подемно-транспортна техника да продължи напред и да предлага все повече иновации. Технологията е гръбнакът на всяка складова операция и на определени етапи от веригата на доставки. Особено на такъв важен и скъп етап като вземането на поръчки. Правилният избор на оборудване може значително да повлияе на ефективността и да даде допълнително предимство пред конкурентите. Складово оборудване за мотокари. Изборът на правилния модел обаче не е толкова лесен, колкото може да изглежда на пръв поглед. Трябва да разберете не само основните задачи, но и да вземете предвид характеристиките на стоките, склада и да се погрижите за комфорта на персонала. Добра оферта за закупуване на подемна техника и рециклирани мотокари може да намерите в сайта за мотокари в София – Мотокари.com.

Складово оборудване за мотокари

Ето кратко ръководство за основните видове складово оборудване. Складова техника и оборудване за товарене и разтоварване на стоки и материали. Товаренето и разтоварването на стоки може да се извършва както от стандартно оборудване, така и от специализирано. За повдигане и маневриране на товарната платформа и работа вътре в тялото на камион или контейнер има особено ефективни машини. Това са ескортирани палетни носачи с ниска и висока мачта. Ако е необходимо да се разтовари от земята, тогава в този случай е по-добре за предпочитане противовесни мотокари. Те имат големи колела и могат да се движат близо до платформата на камиона или стекери с телескопични вилици. За транспортиране на дълги товари се използват индустриални мотокари. При избора на оборудване за склад е важно да се вземе предвид разстоянието, през което ще бъде транспортиран товарът. При продължителни писти е по-ефективно да държите оператора седнал, тъй като това ще намали умората. Освен това такъв мотокар се движи с 40% по-бързо.

Видове складово оборудване

Ескортираният транспортер за палети е ефективна машина за товарене и разтоварване на къси разстояния. Транспортер за палети със стоящ оператор – 40% по-бърз от превозно средство, управлявано от хора. Използва се за товарене и разтоварване през нивелира на дока. С платформа или с горно подреждане – може да разтоварва и товари стоки от нивото на земята. Подходящ за транспортиране, ако стоките трябва да бъдат доставени директно до склада. Стакер или ричтрак с телескопични вилици – товаренето и разтоварването може да се извършва от нивото на земята. Складово оборудване за мотокари. Използват се телескопични вилици. Транспалетни колички – място – високо ниво на комфорт и добра товароносимост. Колелата могат да се движат по неравни подове. Височина на повдигане, подходяща за ролков конвейер. Стакер с повдигащи опорни рамена – може да транспортира две палети едновременно. Добър комфорт и висока производителност за дълги цикли.

Складово оборудване за приемане на стоки

Специализирано оборудване за работа на подемна платформа или рампа. Бързо и ефективно товарене и разтоварване на стоки на две нива при използване на повдигаща платформа или на рампа. Контрабалансен товарач – товарене и разтоварване от земята е възможно. Благодарение на кабината е удобно да работите на открито по всяко време. Складово оборудване за мотокари. При избора на този тип оборудване е необходимо да се вземат предвид особеностите на склада и естеството на работата. А именно, трябва да работите в обикновени складове с тесни коридори и висока плътност на съхранение. Ето няколко принципа, които трябва да имате предвид. Трябва да се вземе предвид естеството на работата. По-дългата и продължителна работа изисква по-добра ергономичност и по-комфортна среда за оператора. Някои видове машини могат да се използват не само за получаване и поставяне на стоки. Но и за товарене – така наречените комбинирани мотокари.

Електрически мотокари

Складово оборудване за мотокари. Ако е необходимо, машините могат да бъдат оборудвани и с приставки. Удължители на вилици, каретки за странично преместване, грайфери за бали, ротатори и други. Когато работите в хладилни камери, препоръчително е да изберете модел с кабина. Най-добрият вариант в този случай се счита за електрически мотокари, които съчетават функционалност, надеждност и лекота на поддръжка. В този сегмент се отличават следните видове оборудване. Палетни колички с ниска мачта, пешеходни стакери, платформи, двойни дълбочини и ричтракове. Рийчтракове, накланящи се мотокари, 4-пътни мотокари. Избирането на поръчка е един от най-скъпите процеси, така че е особено важно да изберете правилното оборудване за склада. Този процес може да се извърши на три нива: ниско, средно и високо до 12 m. Пикерите за поръчки на ниско ниво са предназначени за избор на поръчки от 1-во и 2-ро ниво на стелажи. Инструмент за избор на поръчки за ниско ниво.

Товарачи за поръчки

Операторът може да бъде повдигнат на височина до 1 м. Модели с повдигаща платформа могат да се движат в това положение, в този случай товарът временно се поставя на рафта. Ниско ниво на повдигане и подреждане на дълги вилици. Мотокарите с четири или шест вилици комбинират предимството на дългите вилици, способни да носят две палети или три мрежести контейнера с платформен лифт за ергономична работа. Избирателите на поръчки на високо ниво са модерни машини с добре обмислена ергономия и отговарящи на всички изисквания за безопасност. Проектиран за вземане на поръчки на всички нива на съхранение. Такива машини условно се разделят на височина на набиране – до 3,4 м, до 9,85 м, до 12,1 м, до 15,9 м. Технологично те не са много различни. Кабината и вилиците се повдигат нагоре по мачтата до необходимата височина. След като достигне желаното ниво, операторът взима стоките от отделението за съхранение и незабавно ги поставя на палета.