ротационен двигател

Ротационен двигател

Скоро фирмата обяви, че е успяла да създаде нов и много обещаващ двигател. Почти сто компании, участващи в производството на автомобили, са закупили лицензи за производството на този двигател. Една трета от лицензите се озоваха в Япония. RPD в СССР. Ротационен двигател. Но Съветският съюз изобщо не купи лиценз. Разработването на собствен ротационен двигател започва с факта, че германският автомобил Ro-80 е докаран в Съюза и демонтиран, производството на който NSU започва през 1967 г. Седем години по-късно в завода на ВАЗ се появи конструкторско бюро, разработващо изключително ротационни бутални двигатели. С неговия труд през 1976 г. се появява двигателят VAZ-311. Но първата палачинка се оказа бучка и се финализира още шест години. Идеята за ротационен двигател е твърде примамлива когато състезателят е много далеч от идеала, изглежда, че сме на път да преодолеем недостатъците и да получим не мотор, а самото съвършенство.

Ротационен двигател

Mazda беше в плен на тези илюзии чак до 2012 г., когато последният модел с ротационен двигател – RX-8 . Ротационен двигател RPD. Второто наименование на ротационния двигател RPD е wankel своеобразен аналог на дизелов двигател. Ротационен двигател. Днес се приписват лаврите на изобретателя на ротационно-буталния двигател и дори се разказва трогателна история за това как върви към целта си по същото време, когато отива към неговата. Всъщност всичко беше малко по-различно наистина работи по разработването на нов, прост двигател с вътрешно горене, но това беше различен двигател, базиран на съвместното въртене на роторите. След войната е вербуван от германската фирма NSU, която се занимава главно с производството на мотоциклети от работните групи, работещи по създаването на ротационен двигател под ръководството на Валтер Фройд.

Дизайнерска и инженерна концепция

Приносът е неговото обширно изследване на ротационните уплътнения на клапаните. Основната дизайнерска и инженерна концепция са на Freude. Въпреки че, имаше патент за двойна ротация.
а концепц. Първият двигател имаше въртяща се камера и неподвижен ротор. Неудобството на дизайна предполага схемата да бъде обърната. Първият въртящ се роторен двигател започва да работи в средата на 1958 година. Той се различаваше малко от своя потомък в наши дни – с изключение на това, че свещите трябваше да бъдат пренесени в тялото. Първият съветски сериен автомобил с ротационен двигател е VAZ-21018, представен през 1982 година. За съжаление, вече в експерименталната партида, двигателите на всички автомобили бяха в неизправност. Те финализираха още една година, след което се появиха ВАЗ-411 и ВАЗ 413, които бяха приети от силовите отдели на СССР.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com