Ремонт на скоростната кутия

1 min read
ремонт на скоростната кутия

Ремонт на скоростната кутия

Всеки шофьор поне веднъж в живота си се опита да си представи себе си в ролята на автосервиз. Познавайки имената на основните компоненти и имайки елементарни понятия за тяхната работа, собственикът на колата смята, че вече е способен да отстрани всякакви неизправности в двигателя или да поправи редуктора със собствените си ръце. В същото време той забравя, че автомобилът е сложен механизъм, който изисква правилен и компетентен подход в случай на някакъв проблем в работата му. Ремонт на скоростната кутия. Най-добрият вариант е да се свържете със сервизен център. Високо класните специалисти на фирма DOLAVTO ще ви помогнат да се отървете от всякакви повреди, да извършите ремонт на каросерията, ако е необходимо , докато ще получите гарантирано качествени и технологично правилни решения. Но ако все още имате голямо желание да проучите колата си и да се опитате да регулирате, например, работата на скоростната кутия, с определени знания и умения, имате шанс.

Ремонт на скоростната кутия

Разбира се, определено няма да правите основен ремонт, но е много възможно да премахнете настоящите неизправности. Нека се опитаме да разберем колко реалистично е да го направите сами. Първоначално е необходимо внимателно да проучите устройството и принципа на действие на скоростната кутия на вашия автомобил и въз основа на тези познания да извършите ремонта на етапи. Ремонт на скоростната кутия. Независимо от вида на вашата кутия – механична или автоматична – всеки ремонт започва с проверка и диагностика. Проверката се извършва както когато автомобилът е в движение, така и по време на паркиране. Анализира се колко гладко се включват и изключват предавките във всички режими и дали маслото изтича от кутията. Ако бъде открит един от тези проблеми, контролно-пропускателният пункт изисква по-задълбочена проверка.

Неизправности в ръчната трансмисия

Не забравяйте, че всеки проблем, отстранен по-рано, ще избегне основен ремонт. С какви неизправности може да се сблъска шофьорът? Неизправности в ръчната трансмисия, изискващи ремонт. Включването на всяко предаване е трудно. Трансмисията е избита. От трансмисията се излъчва необичаен шум.
Теч на масло от скоростната кутия. Нивото на маслото трябва да се проверява поне веднъж годишно или с пробег от 15-20 хиляди км. Прегряване на скоростната кутия. Неизправности на автоматичната скоростна кутия. Демонтаж на скоростната кутия. Не забравяйте да премахнете всички части и да ги подредите. Сменете целия лагер и основния вал, както и всички уплътнителни шайби и уплътнения, тъй като те могат да бъдат повредени по време на демонтажа.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com