ремонт на двигател

Ремонт на двигател

Ремонтът на този елемент е свързан със сериозни разходи и в някои случаи изобщо не е възможно да се поправи мотора – трябва да го смените напълно. Как да избегнем проблеми с двигателя? Безопасността на тази част от автомобила зависи от редица параметри режим на работа, поддръжка, редовна проверка и много други. Важно е да изберете правилните технически течности например масло с определен индекс на вискозитет, да ги сменяте своевременно, като избягвате появата на въглеродни отлагания. Обърнете внимание на неприятните миризми в кабината – те могат да показват износване на важни компоненти. Ремонт на двигател. Мониторингът на здравето на двигателя е сложен, така че не пренебрегвайте посещенията на автомобилен сервиз за диагностика и поддръжка. Обикновено необходимостта от ремонт на автомобилен двигател възниква на всеки 100-200 хиляди километра, но точната цифра зависи от това колко внимателно използвате колата.

Ремонт на двигател

Повишен разход на масло. Ако системата работи правилно, не повече от литър масло ще бъде изразходван за отпадъци за презареждане от подмяна на замяна. Ремонт на двигател. Максимално допустимият индикатор е от max до min за 1000 км пробег. Ако колата ви е започнала да консумира много повече ресурси и трябва постоянно да я зареждате, това е сигурен знак за сериозна повреда. Свържете се незабавно със специалист! Много дим от изпускателната тръба. Контролирайте цвета и силата на входящия дим. Ако цветът му внезапно се е променил, количеството се е увеличило сериозно – най-вероятно нещо не е наред. Специалистите могат да определят повреда само като гледат цвета на дима. Обезцветяване на въглеродните отлагания върху свещите. Отлаганията на свещи са нормални, но трябва да са изключително светлосиви на цвят.

Изгарянето на добавки

Ако цветът се е променил например покритието става бяло или дори червено, най-вероятно има проблем с двигателя. Така че отлаганията на черен въглерод показват повреда на горивната система. Бяло – за използване на грешно гориво. Червено – за изгарянето на добавки. Промени в празен ход на двигателя. Един от основните признаци на неизправност са силните вибрации в скоростния лост. Това може да означава повреди в различни системи. Например в карбураторните машини разклащането на лоста показва повреда на карбуратора. В инжекция – за проблеми със сензорите. Във всеки случай диагностиката е незаменима. Увеличение на разхода на бензин. Ако колата ви е изразходвала определено количество бензин, но изведнъж е започнала да изисква много повече, това е причина да отидете за диагностика.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com