Радиатор на автомобил

1 min read
радиатор на автомобил

Радиатор на автомобил

Автомобилният радиатор е елемент, който не се нуждае от подмяна. Някои радиатори издържат по-дълго, други по-малко. Това зависи от производителя и качеството на продукта. Ако радиаторът напълно се повреди, подмяната е неизбежна. С локализирани повреди можете да се ограничите до ремонт. Необходима е подмяна. Случаи, когато радиаторът изисква задължителна подмяна. Радиатор на автомобил. След инцидент, когато е имало пряк или страничен сблъсък и радиаторът е бил значително повреден. Нарушаване на целостта на резервоара, разклонителната тръба или друга пластмасова част на радиатора. Запушени радиаторни тръби. Замразяване на антифриз. Нарушаване на връзките между металните и пластмасовите части на радиатора. Стареене на метала. Неизправност на елементи на охладителната система, в резултат на което радиаторът също е повреден.

Радиатор на автомобил

Дефектен възел може да бъде идентифициран от следните фактори. Изтичане на антифриз в резултат на намаляване на налягането. Горната и долната част на радиатора са студени. Причината за това може да е запушена тръба. Антифризът не се охлажда, а горната и долната тръби на пара остават горещи. В този случай е достатъчно обикновеното почистване, тъй като прахът и дребните отпадъци ще попаднат в пчелната пита на радиатора, така че той не се охлажда. Дефектен радиатор ще доведе до прегряване на двигателя. В резултат на това ще последват мащабни и скъпи ремонти. Радиаторно устройство. Изборът на радиатор се извършва в зависимост от размера на двигателя. Водачът може да се нуждае от радиатор с един или два вентилатора. Възелът се състои от такива части. Основната част, отговорна за отстраняването на топлината. Резервоар за радиатор, вдясно. Ляв резервоар на радиатора. Разположението на дюзите, в зависимост от конкретната марка автомобил, може да варира. Радиаторът е инсталиран зад решетка, която предпазва от отломки и малки камъни. Специалистите са сигурни, че продължителността на експлоатационния живот на радиатора зависи от няколко фактора. Производителя, изработката, материала, вниманието на водача и навременната проверка на състоянието на блока.

Списък на производители на радиатори

Списък на производителите. Охлаждащите радиатори са представени от огромен брой компании. Най-добрите производители на вторичния пазар включват следните – Berg Hella Германия, Nissens Дания, AVA Quality Cooling Германия, Valeo Франция, Fenox Беларус, Febi Германия, Denso Япония. Изборът на радиатор се извършва според марката на автомобила и техническите характеристики, посочени в спецификацията. Също така е важно да се вземат предвид геометричните размери. Тъй като в съвременните автомобили двигателното отделение се запълва доста плътно, ще бъде невъзможно да се монтира радиатор с неподходящ размер. Радиатор на автомобил. Когато избирате радиатор, трябва да се съсредоточите върху качествени продукти, които ще издържат много по-дълго от евтините. Ако не можете да закупите оригинала, можете да изберете качествен аналог.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com