Пътни камери

пътни камери

Пътни камери

Министерството на вътрешните работи обяви проект за мобилни измерватели на скоростта. Пътни камери. Сега радарите ще бъдат вградени директно в светлините и музикалните полилеи на покривите на полицейските коли. Разбира се, както обикновено в наше време, веднага се надигна вълна от критики. Това не е изненадващо. Гражданите не обичат да бъдат контролирани, поне от време на време, поне без. Те не са успокоени от фарисейски аргументи. Но няма какво да се счупи и нищо няма да се случи с портфейла ви. Позоваванията на европейския опит, където радарът на патрулна кола е обикновен въпрос, не са убедителни. Между другото, спомням си, че писаха за подобно изобретение преди четвърт век. Тогава елементната база беше по-голяма, изискваше се много място за монтаж и радарът на някои от германските специални превозни средства замени фара. Веднага щом се появи закон или ново средство за контрол, ние, на първо място, започваме да очакваме злоупотреби от тези в чиито ръце попада този инструмент и естествено не без основание.

Пътни камери

По принцип всички разбират, че е необходимо да се контролира скоростта и ако авторадарите в ръцете на полицията заменят и изместят частния магазин за контрол на скоростта, който се разпространи в невероятно количество напоследък, особено по регионалните пътища, тогава това е по-вероятно знак плюс. Защо много камери на пътя са добри. Ако имах законодателна инициатива, щях да направя и това. Контролира не само излишъка, но и умишленото и неволно занижаване на скоростта без основателна причина. Вероятно сте се сблъсквали и се дразните от ситуация, когато бавно пълзящо превозно средство се появява на многолентова магистрала или тясна писта, генерирайки бурни потоци от хаотично напредване, клаксони и мигащи фарове. Накратко, точки на нервност. По-рано беше възможно да се каже с увереност, че местен колапс или някакъв вид трактор, пълзящ според общите му нужди, пръскачка или Кокичето изпълзи Забравих как да карам през зимата добавяне на по-силни епитети.

Защо има пътни камери

Днешната статистика е напълно различна. Настоящата спирачка, караща Московския околовръстен път или тиха и лесно достъпна улица без нея е преди всичко човек страдащи от най-масивната зависимост от джаджи, социални мрежи и мания за непрекъсната комуникация, която е трудна за лечение. Той просто няма време да погледне пътя! И какво да правим с такъв контингент. Едно време се роди шега, че българските шофьори лесно преживяха забраната да говорят по телефона те масово преминаха към SMS. Сега звучи по-скоро като тъжно напомняне за широко разпространената практика. И има още една тема за размисъл. В трафика, както и навсякъде, трябва да сте толерантни и честни. Спрете този да пише гневен коментар под новината за въвеждането на радари на полицейски коли в третия ред на градинския пръстен. Трябва да бъдете по-честни. Поне малко. Тогава камерите или други средства за контрол няма да пречат.