пътни знаци

Пътни знаци

Размерите на пътните знаци наистина ще бъдат намалени с 20, а понякога и с 25 сантиметра. Но това не са всички промени, които трябва да очакваме. Пътни знаци. Размерите на най-компактните пътни знаци са почти наполовина. Ако по-рано страната на условния квадрат на знака е била 60 см, то оттук нататък такива аналози ще бъдат параметри 40 на 40 см, а на пътища с ниска интензивност на движението – 35 на 35 см. Горните пътни знаци са тествани успешно в 5 региона. В допълнение към двете столици това бяха Калининград. Припомнете си, че този експеримент започна в столицата на Българската федерация през 2017 г. Тогава на много места малките знаци бяха намалени с 10 см от 60 на 50 см. На онези централни улици, където е била в сила ограничението на скоростта от 60 км / ч, са монтирани табели със страна 40 см. За да се изясни, по време на експеримента на 140 столични улици се появиха нови знаци с намален формат.

Пътни знаци

Размерите в близко бъдеще съответният отдел планира да разпространи иновацията първо в още 37 столични улици, а след това и в останалата част на страната. Според представителите на ЦОДД няма оплаквания от шофьори за променените размери на знаците. Пътни знаци. Освен това мнозина изобщо не откриха нововъведения. Централните медии, позовавайки се на пресслужбата на КАТ, съобщиха, че нововъведенията вече са въведени в проектоизданието на национални и междудържавни ГОСТ. Сега към квадратните знаци, например, към същия Паркинг, може да се добави и формат 35 на 35 см. Кръглата форма Спирането е забранено вече може да се изпълнява във формат с Ø50 см Нека ви напомним, че преди въвеждането на нововъведения такива знаци се изпълняваха с Ø до 90 см, минимумът беше формат със страна от 60 см.

Актуализирани знаци

Би било правилно да се изясни, че инициаторите за въвеждане на намаляване на формата на знаците аргументираха иновациите, първо, с по-добър поглед за пешеходците и второ, чрез хармонично сливане с околната среда. В допълнение към горното е допустимо да се окачват подобни табели върху къщи, ако не е намерено друго място. Предимството на новите бебета е по-ниската им цена в сравнение с обикновените колеги. Спестяванията обаче са възможни само с въвеждането на актуализирани знаци в мини-формат, които да заменят тези, които са се справили. Пълната им подмяна веднага е нерентабилна. Актуализираната версия на GOST предполага включването на така наречените комбинирани знаци. Например Паркиране се планира да се комбинира с информационни надписи Платени услуги или Хора с увреждания.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com