пътна помощ Renault Trucks

Пътна помощ

Холандската компания Auto-help Bergnet наскоро даде поръчка, предоставяйки услуги за ремонт и евакуация на различни счупени и повредени автомобили. Пътна помощ Renault Trucks. Този специален автомобил беше внимателно конфигуриран и сглобен на 4-осно шаси на Renault C 520 8 × 4. Камионът е оборудван с 13-литров 520-конски двигател Renault DTI с максимален въртящ момент от 2550 Нм. Моторът е агрегиран с роботизирана скоростна кутия Optidriver XTENDED, адаптирана за тежки условия на работа. Задвижването разполага с ретардер Optibrake, за да помогне на камиона да развие достатъчна спирачна сила при теглене на тежки камиони и полуремаркета. Вътрешната им подплата от каучукови материали служи за противоплъзгане и намаляване на шума. Очаква се специализираните камиони за пътна помощ да бъдат произведени до 6 месеца.

Пътна помощ

В допълнение към мощното шаси, клиентът обърна голямо внимание и на комфортна и безопасна работна среда за своя водач. По тази причина е избрана кабина със спален чувал и подсилена топлоизолация. Оборудването му включва автоматичен климатик, нагревател, 24литров хладилник и удобни кожени седалки с въздушно окачване. Системата Roadpad в кабината със 7инчов LCD екран може да се използва както за навигация, така и за забавление. Освен това Roadpad е свързан с две камери за дистанционно наблюдение, като една от камерите осигурява видимост отзад за маневриране в обратна посока. Втората камера, осигуряваща изглед надясно ъгъл на DoD, се активира автоматично, когато водачът включи мигача надясно.

Пътна помощ

Общото тегло на шасито е 37 тона и се превърна в солидна основа за инсталиране на специална надстройка OMArS Forcone 110T, която се произвежда от италианската компания OMArS SpA Така, комбинирайки мощното шаси на Renault C 520 8 × 4 с оборудването за ремонт и възстановяване на OMArS е създаден специален камион, проектиран за лесна и безопасна евакуация и теглене на автомобили, автобуси, тежки камиони, пътни влакове, ремаркета и полуремаркета, които са се повредили или повредили при авария. В допълнение към различното оборудване, колата разполага с големи отделения за съхранение на инструменти и материали, които са изработени от неръждаема стомана.

Пътна помощ

Всички повдигащи механизми и теглещи системи са интегрирани в една рамка, която е фиксирана към подрамката на шасито. Основният възел на евакуационното превозно средство е двусекционна телескопична стрела за повдигане. Повдигането и спускането му се извършва с помощта на два хидравлични цилиндъра. Максималната височина на повдигане на стрелата е 6 м, а максималната товароподемност в това положение е 19 тона. Максималното хоризонтално удължение не надвишава 6 м, а максималното натоварване на стрелата в това положение е 13 тона.

Пътна помощ

За работа на повдигащата стрела в специалното превозно средство са монтирани четири опори. В тези опори са монтирани въртящи се плочи. В зависимост от състоянието на пътната настилка, например на асфалт, плочите заемат хоризонтално положение, докато извън пътя се завъртат в положение на назъбени лопати. Удължените навън широки крака образуват стабилен опорен контур и гарантират безопасност при извличане на повредени превозни средства. В задната част на машината е монтиран плосък универсален дял или твърда теглеща стрела. Неговият трисекционен телескопичен дизайн гарантира безпрепятствено проникване под дъното на евакуирания автобус или камион, дори ако те имат много малък пътен просвет. Дебелината на последния участък на лапата не надвишава 160 mm. Максималната дължина на крака в хоризонталната равнина достига 4 м, като в същото време може да издържи максимално натоварване до 10 тона.

Пътна помощ

За изтегляне на превозни средства в беда, теглещият автомобил е оборудван с две барабанни хидравлични лебедки с максимална сила от 20 и 12 тона. Умелото използване на една лебедка ви позволява да забавите евакуирания обект навреме или да го задържите в изправено положение, докато пълната сила на другата лебедка ще бъде насочена към извличане на заседналия обект. Лебедките са оборудвани със система за незабавно автоматично изключване и задържане на кабела във всяка точка, дори при пълно натоварване. Електрическият генератор, както и хидравличното задвижване, използват скоростна кутия за вал. Генерираният от него електрически ток се използва в осветителни тела, монтирани в прибираща се мачта. Освен това захранването се подава към мигащите маяци, монтирани отстрани на автомобила. Комплектът аксесоари включва кислородна резачка с цилиндри; различни приставки за вилици, подходящи за повечето превозни средства; теглич за теглене на ремарке и пълна гама колани и инструменти за спасителни работи.

Пътна помощ

Малките корпуси на чекмеджетата са изработени от алуминий. Вътре в тези чекмеджета можете да намерите закрепващи скоби за фиксиране на разнообразие от малко оборудване и релси за рафтове, за да се използва добре мястото за съхранение. Всички кутии имат вътрешно осветление за работа през нощта и централна система за заключване на вратите с пневматично задвижване, което се управлява от кабината на водача. Теглещият автомобил OMArS Forcone 110T е мощно спасително превозно средство, което, докато се тегли, може да бъде сдвоено теглещ автомобил превозно средство с брутно тегло до 100 тона.