Пушене по време на шофиране

1 min read
пушене по време на шофиране

Пушене по време на шофиране

Депутатите от Държавната дума стигнаха до заключението, че пушенето по време на шофиране е равносилно на разговор по мобилен телефон, без преносими слушалки. В момента в Българската федерация има административна отговорност шофьор. Който говори по време на шофиране на мобилен телефон без високоговорител, слушалки или слушалки, трябва да плати глоба от 1500. Пушене по време на шофиране. Особеността на такова нарушение е, че поради лошия ъгъл на гледане, както и ситуационния характер на момента на нарушението, е почти невъзможно да се запише на камери. Следователно член 12.36. Клауза 1 от Административния кодекс се прилага изключително рядко. Сега беше предложено да се приравнят пушачите с наказанията. Беше инициаторът на промяната в законодателните норми. Той е член на комисията по физическо възпитание, спорт, туризъм и младежки въпроси в Думата.

Пушене по време на шофиране

Според него пушенето по време на шофиране е потенциално опасен процес не само за самия водач, но и за всички участници в движението. Пушене по време на шофиране. Запалка, цигари, търсене на пепелник, пепел може да бъде разсейване. Вторият положителен аспект, според чиновника, е, че забраната за пушене по време на шофиране ще носи пропаганден компонент – здравословен начин на живот за всички, както и ще защитава правата на пътниците в колата, които не пушат. Имайте предвид, че подобна инициатива не е първата. Едно от първите предложения беше да се забрани пушенето в автомобилите, в които децата карат. Но препъни камъкът беше фактът, че механизмът за идентифициране на нарушителите не беше добре развит. През 2015 г. също беше предложено да се изравнят пушенето и използването на телефона по време на шофиране, но така и не влезе в сила.

Здравословния начин на живот

Експертите обаче оценяват вероятността от приемане на инициативата като пълноценен закон под средното ниво. Факт е, че механизмът за доказване на нарушение все още е проблематичен. Тези, които се придържат към философията на здравословния начин на живот отново се надяват на приемането на закона. Сред онези, които подкрепят подобна норма, са природозащитници, особено на фона на факта, че миналата година правилата бяха затегнати – сега е забранено хвърлянето на фасове на цигари и горящи кибрити в движение на пътници и шофьори. Първото предупреждение може да струва до 3 хиляди глоба, ако режимът на пожар е значително нарушен, тогава размерът на глобата се увеличава до 4000. Колко причини за инцидента са виновни тютюно пушенето – такива статистически данни не са предоставени.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com