процеса на полиране

Процеса на полиране

Фаровете често избледняват и се покриват с малки драскотини, което може да доведе до лоша видимост през нощта. Полирането на фаровете спомага за възстановяването на очите на автомобила до първоначалния му вид, което може да се извърши както в автосервиз, така и самостоятелно. За да полирате фаровете си със собствените си ръце, ще ви трябва следното. Процеса на полиране. Чиста вода в количество най-малко 2-3 кофи. Абразивни и неабразивни пасти за полиране. Когато избирате паста, трябва да се запознаете с характеристиките на нейното използване. Микрофибърни кърпи или меки кърпи като фланела Шкурка с размер на зърната 600 и повече. Полираща машина или бормашина с велкро приставка. Плътни и меки полиращи колела. Самозалепваща лента. Напръскайте бутилката с вода. Можете сами да сглобите комплект за полиране на фарове направи си сам във всеки магазин за хардуер или да закупите готов на пазара.

Процеса на полиране

Етапи на ръчно полиране на автомобилни фарове. Различните методи са подходящи за различни материали за фарове пластмаса, стъкло, но обикновено полирането на фаровете се състои от 4 етапа подготовка, оголване, полиране и почистване. Процеса на полиране. Фаровете трябва да бъдат добре почистени от замърсявания и избърсани на сухо с мека кърпа. Всички части около фаровете се отстраняват или залепват с маскираща лента, за да не се повреди боята. Шкурката предварително се накисва за 5-6 минути. На този етап с помощта на шкурка, мръсотията и плаката се отстраняват от горния слой пластмаса и драскотините се изглаждат. Необходимо е да започнете обработката с шкурка с максимален размер на зърната, която след това се заменя с по-фина шкурка. В този случай фаровете и листовете шкурка трябва да се измият с вода, за да се премахнат белите зърна.

Предпази почистената пластмаса

В резултат на оголването пластмасата става скучна. За да полирате фаровете си, се нуждаете от полираща машина или бормашина с приставка. На първо място, трябва да фиксирате плътно полиращо колело върху инструмента, да нанесете малко абразивна паста върху фара и постепенно да започнете да обработвате повърхността с кръгови движения, докато загуби своята тъпост. Пастата трябва да се добавя постепенно, докато се обработва. След изчезването на мъглата фарът трябва да се почисти с меки влакна. Но лакът не свършва дотук. На почистения фар се нанася неабразивна паста и полирането продължава с вече мекото колело. В резултат фаровете трябва да станат прозрачни. Фаровете се изплакват старателно със сапун и кърпи от меки влакна. След изсъхване фарът се втрива с лак, което позволява за известно време да предпази почистената пластмаса от мръсотия.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com