професионален инструктор

Професионален инструктор

Автомобилните инструктори са като сирене. Някои напомнят на синия Рокфор, завладяващ със своята благородство. Други, макар и да приличат на две капки вода, се оказват обикновен продукт със сирене с неапетитна нотка на остарялост. Професионален инструктор. Основното е да разберете навреме какво ястие ви се сервира. И за това трябва да знаете как да различите мошеник от съвестния инструктор. Всички уеб ресурси, предлагащи услугите на инструктори по шофиране, са непрекъсната борба на противоположностите черно и бяло, тъмнина и светлина, газ и спирачки, добро и зло, празни обещания и гаранции, истина и лъжи, реакции Е, глупави сте! и Всичко е наред, ще преодолеем всички трудности. Качването на безскрупулен автоинструктор е много по-лесно, отколкото липсата на време да си миете зъбите сутрин.

Професионален инструктор

Но ако във втория случай, на път за работа, е достатъчно да си купите освежаваща дъвка, тогава историята с инструктора може да завърши много зле. Професионален инструктор. Ето защо е много важно да вземете възможно най-сериозно избора на интернет сайта, който ще ви организира среща с бъдещия ви наставник. Нека започнем с малко проста аритметика. Официалната статистика показва, че в България има около 8000 образователни институции, които обучават водачи. Всяка година те учат над 2 милиона души да укротяват стоманени коне. Въпреки това, въпреки такъв пренаситен пазар, у нас такава професия като автоинструктор все още няма официален статут. Какво мога да кажа! Няма дори одобрени на законодателно ниво специални програми, според които такива учители трябва да бъдат обучавани. Така се оказва, че изкуството на шофиране в България определено изисква жертви.

Шофьорска книжка

Западът отдавна е решил този проблем, залагайки на либерализацията на образователния процес в автошколите и на екстремното затягане на изискванията за автомобилни инструктори. Човек, който иска да преподава на други, преминава през много тежка надпревара и полага изпит, от който дори космите на ядрените физици се надигат. Например във Великобритания и Германия на практика няма специални училища, които да обучават бъдещи шофьори. Там желаещите да получат индивидуално обучение на шофьорска книжка с инструктори и след това да се явят на изпит. Но в същото време кадетът е сигурен, че се ръководи от квалифициран преподавател, който е учил 10 месеца специално за автоинструктор. Знаете ли колко време отнема специализиран изпит от инструктори в чужбина? 5 часа, Карл! 5 часа!

Практическо обучение

И колко български специализирани уеб портали следват класа на тези авто инструктори, чиито услуги предлагат? Струва ни се, че това е въпрос, който не изисква отговор. Когато човек дойде при инструктор, като правило той плаща много пари, надявайки се да получи онези умения, от които животът му ще зависи в бъдеще, нека не се страхуваме от тази дума. И, разбира се, животът на близките му. И ако теорията изглежда не толкова кръвожадна, тогава практическото обучение е препъни камък за много шофьори, които днес галят Българските пътища с гумите си. И така, как да получите гаранции, че автоинструкторът ще бъде единственият, който ще помогне да се укроти лудият мустанг, в чиито гърди бие дръзкото сърце на вътрешното горене?