Производители на автомобили

1 min read
производители на автомобили

Производители на автомобили

Ако по-рано правителството глоби само вас и мен – шофьори, то днес правителството най-накрая стигна до производителите на автомобили. Производители на автомобили. По-специално, компаниите, произвеждащи автомобили, ще трябва да платят, ако са знаели за наличието на някакви дефекти в превозното средство, но не са ги изтеглили. Производителите отзовават своите превозни средства по различни причини. Някои са принудени да правят това поради проблеми със сигурността. Други публикуват отзоваване поради големи пропуски в дизайна или краш тестове както наскоро се случи с китайски производител. Е, а и други правят това само поради неправилна маркировка. Но не всички компании са толкова добросъвестни. Някои, дори знаейки за наличието на определени дефекти, предпочитат просто да мълчат и да не обявяват преглед. И, за съжаление, понякога това се прави дори при наличие на сериозни грешки.

Производители на автомобили

За да се предотврати това, Rosstandart или по-скоро неговият специализиран технически комитет работи по създаването на специални правила. Производители на автомобили. Тези правила трябва да регулират поведението на автомобилните производители в случай на откриване на определени дефекти в автомобила. Сега по този въпрос компаниите се ръководят от собствените си правила, тоест всъщност те сами решават какво да правят в случай на дефекти. Що се отнася до настоящото участие на Rosstandart във всичко това, в момента то се свежда само до съгласуване по програма за отзоваване, както и до наблюдение на поведението на предприятията. Трябва да се кажат няколко думи за наказанието, което сега е предвидено за онези предприятия, които са знаели за дефектите, но не са извикали автомобилите.

Престъпления в чужбина

ЗаТака че, за първия такъв надзор компанията трябва да плати на държавата половин милион. За втория – милион. Освен това, в случай на повторно нарушение, предприятието ще трябва да спре работата си за 90 дни. Заедно с новите правила също планира да затегне горепосочените наказания. Това обаче не е изненадващо, тъй като за подобни престъпления в чужбина те се глобяват за много по-големи суми. У нас е по-евтино отделните компании да плащат глоба, отколкото да провеждат програма за отзоваване. Искрено се надяваме, че вашият ново закупен автомобил ще ви служи дълги години и няма да попадне в програмата за изтегляне. Е, за да изглежда колата като нова през целия този дълъг сервиз, не забравяйте да поръчате услугите на керамично покритие на каросерията и защита срещу чакъл на предното стъкло веднага след закупуване на превозно средство.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com