Проверка на собствени автомобили

1 min read
проверка на собствени автомобили

Проверка на собствени автомобили

Поредната мъртвородена законодателна инициатива, касаеща автомобилистите, влезе в парламента. Подобен документ се появи в базата данни на долната камара. За факта, че техническият преглед може да бъде отменен. Проверка на собствени автомобили. Говори се от няколко месеца или дори години. Депутатите нито веднъж не са възнамерявали да затегнат изискванията за преминаване на техническия преглед, както и да въведат и увеличат някои глоби, включително за оператори по техническо обслужване, издали документи в нарушение на нормите. Сред плановете е задължителният видеозапис на огледа на автомобила и съхраняването на видеото за определено време. Интересно е, че докато едната група законодатели обмисля как да увеличи и затегне глобите и изискванията, втората разработва проект за премахване на техническия преглед на личните автомобили. Този документ е разработен от фракцията Справедлива България, по-специално от нейния лидер.

Проверка на собствени автомобили

На първо място, текстът на документа показва, че се предлага да се отървем от задължителната процедура за преминаване на ТО за превозни средства на физически лица, които се използват за лични цели. Днес собствениците на автомобили, които са им купили нови, не трябва да се подлагат на технически преглед през първите 3 години. Проверка на собствени автомобили. След това, веднъж на всеки 24 месеца, е необходимо да получавате диагностична карта. Това правило се предоставя, докато превозното средство навърши 7 години. Следва стандартната годишна процедура. Имайте предвид, че днес технически преглед не се изисква за електрически превозни средства с мощност на двигателя не по-голяма от 4 kW, както и за превозни средства с двигател с вътрешно горене от 50 кубика. Но в същото време максималната скорост на движение по тях не трябва да надвишава 50 км / ч.

Техническа неизправност

Собствениците на камиони, автобуси, пътнически таксита, както и превозни средства, които се използват за превоз на опасни товари, трябва да бъдат инспектирани на всеки шест месеца. Една от причините за законодателната инициатива бяха статистическите данни. През периода от септември миналата година до януари тази година броят на произшествията, възникнали поради техническа неизправност на превозното средство, възлиза на едва 3,8%. В тях са ранени над 8000 души, 960 участници са загинали. За сравнение причината за пътните инциденти – лошото състояние на магистралите стана приоритет при 37,1% от пътнотранспортните произшествия. Иницииращите депутати нарекоха проверката финансова тежест за собствениците на автомобили.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com