Проблем със спирачната система

Проблем със спирачната система

Много шофьори вярват, че сериозна повреда винаги ще се почувства и това е вярно. Проблем със спирачната система. Много от тях обаче не могат да чуят тези сигнали, дори когато колата вече е в много тежко състояние, което изисква ремонт. В резултат на това можете да попаднете в инцидент, без да забележите основните признаци на неизправност на спирачната система. Твърд ход на педала. Ако изглежда, че е станало по-трудно да натиснете педала или ходът му е намалял, това може да означава, че усилвателят на вакуумната спирачка или тръбата, подаваща го към вакуума, са повредени. Ако в същото време автомобилът започне да се буксува настрани при спиране, това е заклиняване на един от цилиндрите на шублера, а през зимата може да е следствие от образуването на ледена кора на повърхността на обувката.

Неизправност на спирачната система

Активна индикация за неизправност на спирачната система. Не всеки знае, но една от иконите на таблото показва неизправност на спирачките, ако след стартиране на двигателя той не изгасне, това е ясна индикация, че колата все още е на ръчната спирачка или има липса на спирачна течност. Проблем със спирачната система. Тук трябва да проверите или той отдавна не е променян и е разработен, или има теч. Друга възможна опция са бъговете на крайния превключвател на ръчната спирачка.

Намаляването на хода на педала

Увеличете свободното движение на педала. Намаляването на хода на педала е лошо, но увеличаването му също е отрицателен знак, защото говори за „проветряване“ на системата. Възможно е бързо да се определи тази повреда, ако чрез натискане няколко пъти върху такъв педал стане по-трудно, сякаш се изпомпва. В този случай причината може да е подути спирачни маркучи или счупена настройка на процепа на барабанните механизми.

Тресене на волана и шум при спиране

Воланът се тресе при спиране, усещат се удари по ръцете. Този проблем често се появява при автомобили, които са били в експлоатация от дълго време. Проблемът възниква с накладката на спирачната накладка или връщащата пружина в механизма на барабана. Счупеният хъб също може да бъде една от повредите с подобни симптоми. Шум по време на спиране. Свистящи звуци трябва да се предупреждават при спиране. Тук има много възможности, от отделянето на накладката на шублера до корозията на спирачните дискове. Може би нещо просто, като попадане на вода в спирачния диск, или може би трябва да ги смените поради твърде висока степен на износване.

Отклоняване на автомобила при спиране

По време на спиране автомобилът се отклонява встрани. Струва си да се помни, че автомобилът започва да се завърта автоматично при спиране само когато е повреден. Това може да бъде улеснено от неправилно поставени ъгли за подравняване на колелата, нарушаване на геометрията на тялото или със заседнало бутало във веригата или маслени накладки. Ако някой от тези признаци бъде намерен, посетете автосервиз. Спирачната система е една от най-важните в автомобила, от това зависи безопасността на всички в колата и другите участници в движението. Спирачната система не обича шегите, ако откриете проблеми с нея, по-добре е незабавно да отстраните проблема и ако не можете да го направите сами, бягайте в автосервиза, докато манипулаторът не дойде за вас.