правилно положение на шофиране

Правилно положение на шофиране

Много зависи от това как седи шофьорът, докато автомобилът се движи способността да се запази производителността и реакцията за дълго време, удобството и дори живота. Правилно положение на шофиране. И ако искате да карате кола, а не съдбата до носа, запомнете простите правила, които ще ви помогнат скоро да станете сами инструктор по правилното кацане в колата. Основното е, че докато шофира, шофьорът трябва да забрави за понятието почивка и да не разчита твърде много на понятието удобно. Пътниците ще имат почивка, свободно разпределена на едноименните места. Що се отнася до удобството, то трябва да бъде пожертвано заради безопасността. Както се казва, той се нарече товар – стартирайте и карайте. И спрете да мислите за факта, че водачът може да си позволи статут на пътник, управляващ автомобил.

Правилно положение на шофиране

Това е самозаблуда, миришеща на първокласна ненаучна фантастика. Честно казано, седналото положение се счита за най-вредно за човека. И тъй като е невъзможно да карате кола, докато стоите, ние ще формулираме съвети, които ще ви позволят да сведете до минимум стреса и винаги да сте готови да излезете от всяка аварийна ситуация с вдигната цяла глава. Правилно положение на шофиране. И така, какво прави възможна компетентната позиция на водача? Първо, правилното положение на тялото не позволява на водача да се уморява бързо. Второ, винаги можете да реагирате адекватно на всяка извънредна ситуация на пътя. И трето, дайте шанс на кръвообращението си и то определено ще ви бъде полезно. Честно казано, седналото положение се счита за най-вредно за човека. И тъй като е невъзможно да карате кола, докато стоите, ние ще формулираме съвети, които ще ви позволят да сведете до минимум стреса и винаги да сте готови да излезете от всяка аварийна ситуация с вдигната цяла глава.

Компетентното шофьорско положение

И така, какво прави възможна компетентната позиция на водача? Първо, правилното положение на тялото не позволява на водача да се уморява бързо. Второ, винаги можете да реагирате адекватно на всяка извънредна ситуация на пътя. И трето, дайте шанс на кръвообращението си и то определено ще ви бъде полезно. Много хора знаят за основното правило на компетентното шофьорско положение, но в същото време упорито го игнорират. За да осигури правилно прилягане, водачът трябва да седне, да хване волана в най-отдалечената му точка, да натисне педала на съединителя в случай на ръчна скоростна кутия или да постави левия си крак върху мястото за почивка на левия крак, което е наричан още мъртъв педал и регулирайте седалката. Трябва да направите напасването така, че ръцете и краката да са леко свити в лакътната колянната става.

Постигнахме отлични резултати

Правилното положение на възглавницата на седалката на водача може да бъде тествано чрез включване на най-отдалечената предавка – трета, пета или паркинг, ако имаме работа с автоматик. След като решихме надлъжното положение на седалката, пристъпваме към регулиране на кормилната колона. Дланта ви трябва лесно да се побере между краката и ръба на волана. Воланът в никакъв случай не трябва да възпрепятства движението и да припокрива таблото. Имайте предвид, че тепърва започваме и вече постигнахме отлични резултати. Време е да започнете да регулирате позицията на облегалката. Който ви каже нещо приятели с опит от век на шофиране и вашето тяло, което винаги се стреми към комфорт, гърбът ви винаги трябва да остава равен. Следователно облегалката на седалката трябва да бъде разположена под ъгъл от 90-110 градуса. Не забравяйте, че гърбът трябва да е в контакт с гърба, доколкото е възможно.