полиране на фарове

Полиране на фарове

С течение на времето фаровете на колата започват да светят по-малко, стъклото се замъглява, лъчите се разпръскват. Ако оптиката се използва в продължение на няколко седмици, в този случай е достатъчно да ги избършете от прах. Но ако е на няколко години, е необходимо да се полира повърхността на фаровете, за да се върнат материалите до предишните им характеристики. Полиране на фарове. Автомобилната оптика може да бъде направена от пластмаса или стъкло. Стъклото се счита за по-траен, издръжлив материал. Освен това съвременните автомобилни производители прилагат допълнителен защитен слой върху фаровете, благодарение на който дори пластмасата придобива високи защитни характеристики. Но след няколко години употреба все пак ще трябва да полирате колата и по-специално фаровете. В противен случай колата ще изглежда непрезентабилно, а светлинният поток ще отслабва и се разсейва, влошавайки видимостта при пътуване.

Полиране на фарове

Как да възстановите прозрачността на фаровет. След визуална проверка можете да решите как да третирате оптичната повърхност. Понякога е достатъчно да го изплакнете със специален продукт. Понякога може да се нуждаете от абразивни материали, вариращи от паста за зъби и паста GOI No1 и завършващи с по-мощни абразиви. Професионално полиране е необходимо, ако проверката разкрие стружки, драскотини и пукнатини. Полиране на фарове. Собственикът на автомобила може да се свърже със сервизния център или да направи полирането сам. За самостоятелна работа ще ви трябват.Шлифовъчна машина с приставки с абразивно покритие размер на зърната 800–2000 шкурка размер на зърната – 800-2000. Когато комплектът е сглобен, трябва да изберете метод за полиране. Зависи от какъв материал са направени фаровете и в какво състояние са те.

Повърхността на фаровете

Паста GOI номерата съответстват на етапа на шлайфане No1 – за фино полиране, No2 и No3 – за средно, No4 – за грубо шлайфане, шампоан, вода, обезмаслител, ако е необходимо – паста за зъби, лакове за огледален блясък, двукомпонентен лак за фарове, салфетки от микрофибър, сух памучен парцал, самозалепваща лента. Когато комплектът е сглобен, трябва да изберете метод за полиране. Зависи от какъв материал са направени фаровете и в какво състояние са те. Направи си сам полиране на фарове. Методи за самополиране. Собственикът на автомобила може да избере как да полира повърхността на фаровете. Без абразивни съединения. Уместно, ако повърхността е мътна, но по нея няма драскотини. В този случай трябва да измиете фаровете с шампоан, да избършете с паста за зъби или абразивна паста с фино зърно, обезмаслете и полирайте. След това се нанася лак.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com