Покупка на автомобил

покупка на автомобил

Покупка на автомобил

Агонията при избора какво да купим. Евтина употребявана чужда кола или да подкрепим Българската автомобилна индустрия и да купим нашата кола, нека я разберем. И така, вие сте взели окончателното решение – в живота ви трябва да се появи четириколесен приятел. Колега от работата настоятелно препоръчва дори да не гледа към нашата автомобилна индустрия. А 60-годишен съсед настоява за подкрепата на чуждия производител и не се уморява да хвали своите жигули от 70-те. Разбира се, решението зависи от вас и само от вас. Покупка на автомобил. Ще се опитаме обаче да разгледаме максимално обективно всички предимства и недостатъци на съвременните автомобили, проектирани и произведени в българската федерация. Нека започнем с предимствата на местните автомобили основното предимство е цената. Вътрешните автомобили са много по-евтини от собствените им чуждестранни колеги. Това означава, че можете да си купите собствен VAZ или GAZ, без да привличате заем за кола. Или размерът на месечните плащания към банката кредитор ще бъде много по-малък.

Покупка на автомобил от авто къща

В същия параграф можете да говорите за простотата и наличността на обслужване на вътрешни автомобили. Но това може би е достойно за специален параграф. Държавна подкрепа. В границите на федералната програма за преференциални заеми за автомобили вашите лихви по заема ще бъдат частично изплатени от бюджета. Не твоя, а от държавата. Вярно е, че тази оферта важи за всички автомобили, които са сглобени в Българската федерация, докато Volkswagen или Peugeot едва ли можете да броите сред родния автомобилен бранш. Проява на патриотизъм. Закупувайки автомобил в Българската федерация, вие подкрепяте българския бизнес. Помагате да запазите работни места в автомобилния завод и изразявате уважението си към цялата история на автомобилната индустрия в Българската федерация. Разбира се това далеч не е материално предимство, но понякога е приятно да се чувстваш патриот на велика държава. Лесно ремонтиране и поддръжка. Скъпите чужди автомобили, като правило, се обслужват само от оторизирани дилъри и сертифицирани сервизни центрове.

Употребяван автомобил или нов автомобил

Те трябва да бъдат регистрирани предварително, частите за ремонт може да не са налични, а цената на работата на механиците и инженерите по електроника често се доближава до цената на втора кола от по-нисък клас и предизвиква остро желание да вземе нов заем, това време за поддръжка на автомобила. Вътрешните автомобили са съвсем друг въпрос. Ще бъдете добре дошли в почти всеки гараж, частите лесно се намират във всеки магазин за авточасти или на автомобилния пазар, а подробни книги с инструкции ви казват как да поправите своя собствен ВАЗ със собствените си ръце. Да, и цената на резервните части за ремонт кара познаващите собственици на немски автомобили да се усмихват и шегуват самодоволно, а шофьорите на чужди автомобили – да си скубят косите и да се молят, че сега за недостатъците на местните автомобили. Домашният автомобил не е престижен и за някои граждани демонстрациите са по-скъпи от парите. Очевидно поради тази причина можем да видим тунинговани легенчета, които буквално удрят дъното по асфалта.

Покупка на автомобил

А шофьорите носят дъски такова чудо на технологията в багажника на багажника. На пътя изобщо не сте уважаван, ако не се различавате от другите домашни автомобили и се слеете с останалите. Трябва да се примирите с това или да докажете своето превъзходство по други начини. Първият вариант, между другото, е напълно по-безопасен и по-приятен, защото знаете, че имате страхотна кола. Възможна липса на комфорт. Когато купувате домашен автомобил, не можете да разчитате на автоматична скоростна кутия, електронни сгъваеми огледала и ултрамодерен бордов компютър. Както показва обаче практиката, собствениците им просто не използват много „обрати“ на чужди автомобили и всичко необходимо ще бъде във вашата кола. Субективно чести повреди. Най-честите „оплаквания“ срещу местните автомобили са обвинения в корозия на каросерията и чести повреди на самия автомобил.