Охлаждане на автомобила

Охлаждане на автомобила

Лятото с право се свързва с горещината. Въпреки това жегата не винаги е приятна, особено когато става въпрос за шофьори. Охлаждане на автомобила. През лятото в колата често е много горещо. Колата се загрява, което създава сериозен дискомфорт за водача и пътниците. Ситуацията става почти критична, ако в колата няма климатик. Сенникът ще неутрализира топлината, генерирана от слънчевите лъчи. Ако това не е възможно, можете да паркирате колата на сянка. Но в този случай ще трябва да вземете предвид движението на сянката – например, ако в 9 часа сутринта колата е на сянка, то по време на обяд тя вече ще е в самия ад. В краен случай, когато наблизо няма сянка, паркирайте колата, така че слънчевите лъчи да не попадат в таблото.

Покритие със светлоотразяващ ефект

Друга възможност за предпазване на автомобила от прегряване е да го покриете със специално покритие със светлоотразяващ ефект. Това устройство не само ще намали температурата в кабината, но ще спаси покритието на тялото от излагане на ултравиолетови лъчи. За да избегнете прегряване на интериора, можете да оставите прозорците малко отворени. Препоръчително е да правите това само с пълна увереност, че крадците няма да дойдат при вас. Между другото, дефлекторите може да спасят колата от натрапници. Ако те присъстват, прозорците трябва да се отворят, така че образуваната в този случай празнина да бъде покрита с дефлектор. Ако автомобилът е оставен за дълго време на жаркото слънце.

Климатик в колата

Първото нещо, което идва на ум през лятаота е да включите климатика. Не трябва обаче да бързате с това – силната температурна разлика може да доведе до разрушаване на някои предмети, например стъклото може да се напука. Също така да настинете, така че преди да седнете зад волана, трябва да държите малко отворени вратите на автомобила. Получената тяга определено ще премахне горещия въздух. Между другото, понякога воланът и седалките се нагряват толкова, че е невъзможно да ги докоснете. В този случай ще помогнат навлажнена кърпа или мокри кърпички. По-добре е да включите климатика, след като горещият въздух излезе напълно от кабината. Трябва да се помни, че климатикът не трябва да работи в максимален режим дълго време, тъй като това може да доведе до прегряване на двигателя. Прозорците трябва да бъдат затворени когато климатика работи.

Отразяващата завеса

Използване на отразяваща завеса. Отразяващата завеса може да бъде отличен изход. Има много видове от тези устройства. Някои от тях са прикрепени към автомобилното стъкло с вендузи, други с каишки. Когато избирате завеса, трябва да вземете предвид, че тя трябва да бъде със същия размер като предното стъкло. Отражателите обикновено са монтирани в купето, но понякога са монтирани и отвън. Когато оставяте колата на жега, полезно е да покриете таблото с бяла кърпа. По този начин пластмасата ще бъде защитена от изгаряне и термична деформация.