Ограничението на скоростта

1 min read
ограничението на скоростта

Ограничението на скоростта

80 до 70 километра в час в града. В близко бъдеще е възможно намаляване на допустимото превишение от 20 на 10 километра в час. Ако преди вас и мен – руски шофьори, беше възможно да не бъде глобен за нарушаване на ограничението на скоростта – надвишаващо 20 километра, то скоро тази цифра ще намалее до 10 километра в час. Ограничението на скоростта. Поне това беше изявлението, направено наскоро от представители на руското министерство на транспорта. Да, у нас наистина се планира намаляване на прага, така наречения допустим превишение. Той също така отбеляза, че неговото министерство с подобно решение подкрепя инициативата, обявена по-рано от московския департамент, отговарящ за транспорта. Това е инициатива, която предвижда връщане на глобите, ако водачът е надвишил определеното ограничение на скоростта с 10 километра. Тоест, ако по-рано в населените места сме могли да караме със скорост 80 км, днес за надвишаване на отметката от 70 километра в час вече сме изправени пред глоба.

Ограничението на скоростта

Що се отнася до магистралите извън населените места и магистралите, надвишаващи съответно 100 и 120 километра в час, ще бъдат наказвани с глоби преди това беше възможно да се кара по определени пътища със скорост 110 и 130 километра. Ограничението на скоростта. Горните цифри обаче все още не са окончателни. Така министърът заяви, че обявеното ограничение на скоростта на някои магистрали вероятно ще бъде увеличено. Всичко е свързано със статистиката. Според последното, броят на произшествията на онези участъци от пътя, които са предназначени за високоскоростен трафик има магистрали с таксуване, където можете дори да се движите със скорост от 130 километра в час, броят на произшествията е много по-малък отколкото по пътища, проектирани за движение с максимална ограничена скорост от 90 километра.

Министерството на транспорта

Подобно увеличение обаче може да стане възможно само след като е доказано, че пътят отговаря на определено изискване. Говорим за наличие / отсъствие на кръстовища с други магистрали, пешеходни прелези, светофари, както и за широчината и броя на лентите. Всичко по-горе, в рамките на специални оферти, ще трябва да бъдат подадени от Министерството на транспорта и Министерството на вътрешните работи преди март тази година. Само в този случай при одобрение на такива нововъведения ще бъде одобрено допустимото ограничение на скоростта от 10 километра. Между другото, припомнете си, че в момента превишената скорост се счита за една от най-честите причини за сериозни инциденти. Ослепяването на водачите също е сред първите десет причини за опасни произшествия.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com