нощно каране на камион

Нощно каране на камион

Шофирането през нощта е рискована, но често неизбежна. Това се отнася преди всичко за товарни превозни средства. За които например през лятото има забрана за движение през деня по федералните магистрали. В същото време е изключително трудно да заблудите биоритмите на човек, така че през нощта трябва стриктно да следвате основните съвети и препоръки, за да направите шофирането възможно най-безопасно при такива условия. Изберете стил на шофиране и режим на скорост. Въпреки факта, че през нощта има по-малко участници в движението и има възможност за увеличаване на скоростта, не бива да я използвате. Нощно каране на камион. Тук решаваща роля играе не само ограничената видимост. Но и други шофьори, решили да се движат по-бързо. Което значително увеличава риска от инцидент. Ако вашият камион може да се движи със среден дебит. Тогава този режим ще бъде оптимален през нощта.

Нощно каране на камион

Струва си обаче да се помни, че прекалено премереното и монотонно шофиране намалява бдителността и насърчава заспиването. Така че от време на време забавяйте или, напротив, добавяйте в рамките на разрешените граници. Опитайте се да сведете до минимум броя на изпреварванията, защото при смяна на лентата на тъмно е доста трудно да се оцени пространството за маневриране и да не се закачи ремарке. Движещо се превозно средство. От качеството на работа на тази система на автомобила зависи не само скоростта на движение, но и вашата безопасност, поради което дори през лятото. Преди да тръгнете, е необходимо старателно да измиете и изтриете всички фарове от ивици, включително размерите на ремаркето, мигачи и стоп светлини. Не забравяйте, че фаровете са склонни да се замъгляват с течение на времето под въздействието на агресивна среда. Абразивния ефект на прах, пясък и малки камъни, летящи изпод колелата.

Стандартното осветително оборудване

Предвид гореизложеното, те се нуждаят от редовно полиране или подмяна на лещи или дифузори. Разумно е да се използват само крушки и други консумативи, препоръчани от производителя, тъй като в комбинация с фабричния дизайн на продукти на трети страни може да доведе до неприемливи промени в посоката и интензивността на светлинния поток. Ако стандартното осветително оборудване не отговаря на вашите изисквания. По-добре е да го замените в комплекс, изчислявайки възможностите на окабеляването. Но допълнителните размери на товарната платформа са добре обосновано решение. Което ще подобри видимостта на вашето превозно средство за останалите участници в движението. Нивото на замърсяване както на предното стъкло, така и на страничните стъкла оказва огромно влияние върху видимостта през нощта.

Движението през деня

Преди полета е необходимо не само да ги измиете, но и да премахнете напълно петна. Състоянието на повърхността също оказва сериозно влияние върху видимостта, поради което, ако се появят малки драскотини, например от чистачки, които не са подменени навреме, се препоръчва да се полират. Оцветяването, което ви спаси от жегата и изобщо не пречи на движението през деня, значително влошава видимостта през нощта, така че е по-добре да откажете такова решение, дори ако то не противоречи на изискванията на правилата. Когато шофирате през нощта, трябва постоянно да наблюдавате превключвателя за къси или дълги светлини, за да поддържате баланс между осветеността и безопасността за останалите участници в движението. Следете отблизо преминаващия или насрещния трафик, тъй като светлините за паркиране, особено при камионите, не винаги отразяват действителния размер.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com