Ново поколение камиони

ново поколение камиони

Ново поколение камиони

Kenworth на практика представи своя актуализиран водещ трактор Kenworth T680 Next Gen. Разглеждайки новия продукт, може да се отбележи, че при разработването на T680 Next Gen инженерите на Kenworth очевидно черпят вдъхновение от състезателни автомобили, iPhone и добре обмислени механизми. И така, само няколко дни след премиерата на Peterbilt New Model 579, новият флагман Kenworth T680 Next Gen излиза на пазара. Съвпадение? Малко вероятно, тъй като и двата американски автомобилни производители са собственост на Paccar. Първият Kenworth T680 стартира през 2012 г. и може да бъде описан като ново поколение камиони и голям майстор на икономията на гориво. Според главния инженер на компанията Джо Адамс моделът от 2021 г. ще бъде с почти 6% по-ефективен от своя предшественик. И това се постига благодарение на аеродинамичните подобрения, фейслифтите и въвеждането на модерни задвижващи агрегати.

Ново поколение камиони

Освен новия модел 579, новият T680 получи необичайни спойлери на стълбовете на кабината. Стесняването на предната част на камиона изискваше препроектиране на цялата система за охлаждане на двигателя, но инженерите се заеха с това, за да подобрят допълнително въздушния поток. Страничните прагове са преработени, а новите сгъваеми удължители по-добре покриват празнината между трактора и полуремаркето. Достъпът до батерията вече е по-лесен. Има нови отопляеми LED фарове. Те също имат вградени ходови светлини, които следват извивката на фара. В калниците на пилотската кабина се появиха мигачи с LED лента. Това беше направено с цел по-добро информиране на другите участници в движението. Интериорът на пилотската кабина също е преосмислен. Вече се предлага в нови цветове, които предлагат по-голям контраст. Опцията Diamond VIT включва облицовки на врати Madrona и небюджетни кожени седалки с меден шев.

Нов е и новият 15-инчов дисплей

Нов е и новият 15-инчов дисплей с инструменти. Шофьорите ще могат да регулират позиционирането на сензорите в него по свое усмотрение. В допълнение, T680 Next Gen, в допълнение към адаптивния круиз контрол, има система за предупреждение за сблъсък с аварийно спиране, система, която предотвратява смяната на лентата и други устройства, които повишават безопасността при шофиране. Под капака на T680 Next Gen се намират същите 6-цилиндрови двигатели Paccar, които се използват в Peterbilt New Model 579. Това са 12,9-литрови MX-13 дизели с мощност от 410 до 515 к.с. от. Максималните им въртящи моменти варират от 2100 до 2500 Nm. Двигателите MX-11 от своя страна осигуряват диапазон от 360 до 450 к.с. от. и въртящ момент от 1700 до 2300 Нм. Всички двигатели са свързани с 12-степенна автоматична трансмисия Paccar. Конфигурациите от ново поколение T680 включват дневни кабини и 40-, 52- и 76-инчови спални кабини.