налягане в гумите

Налягане в гумите

Всеки шофьор иска безопасно пътуване с автомобила си. Не всеки собственик на кола обаче взема всички необходими мерки за това. Това често се отнася за гумите. Шофьорите избират висококачествени гуми със специален модел и колата трябва да се сменя през зимата. Важно е обаче да контролирате налягането в закупените гуми, в противен случай безопасността на движението няма да бъде пълна. Първо, налягането в гумите се запазва еднакво във всяка двойка на всяка ос. На лек автомобил са достатъчни 2 бара в предните двойки колела, в задните – до 2.2. При правилното налягане сцеплението ще бъде най-стабилно и разходът на гориво няма да бъде прекомерен. Налягане в гумите. Ако налягането е по-малко от нормалното, гумите се прегряват и по-скоро се износват, а понякога се чупят поради ниско налягане. Опасен и надвишава налягането.

Налягане в гумите

При изпомпана гума зоната на контакт с пътя е много по-ниска, от което централната зона на протектора е претоварена и отново е възможно повреда на гумата до експлозия. Прекалено напомпаните гуми се движат много по-зле, автомобилът може да бъде хвърлен на неравности. Автомобилът реагира на действията на волана много по-адекватно и спирачният път се увеличава. Като цяло гумите с налягане, по-високо от стандартното, често са предпоставки за произшествия и дори причините за тях. Тъй като гумите неизбежно се загряват в движение, проверката на налягането в нагрятата гума не дава адекватен резултат. Те проверяват налягането с манометър – това дори не е известно на шофьорите. Съвременните автомобили понякога имат система в стандартно оборудване, която контролира налягането в гумите. Докато информацията се показва на таблото за всяко колело. Ако отклоненията станат критични, интелигентната електроника незабавно ще уведоми водача.

Налягане в гумите

Надуването на гуми с ръка или дори крачна помпа днес се счита за ненужна работа. На бензиностанциите има помпени пунктове. Шофьорите използват автомобилни компресори, работещи от електрическата мрежа на автомобила – по-специално от запалка. Устройствата се закупуват във всеки автомагазин. Както обикновено, тук има повече китайски продукти, но можете да намерите и модел на американски или европейски производител. Има бутални и вибрационни компресори. Вибриращите разновидности се използват от собствениците на малки автомобили, както и скутери и леки мотоциклети. Те са евтини, но имат достатъчно ефективност, за да надуят малки колела. Буталните компресори са по-мощни, те могат да изпомпват гуми дори относително големи камиони и автобуси. Налягане в гумите. Въпреки това, буталният компресор може да прегрее, така че на всеки 20-25 минути апаратът трябва да се остави да почива.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com