наказателна скорост

Наказателна скорост

И накрая, обществеността стана достъпна за професионална оценка на предложението на DTSD Център за управление на движението. Относно необходимостта да се намали максимално разрешената скорост в границите на населените места до 50 km / h. Наказателна скорост. Информира медиите малко по-рано за препоръката на СЗО за този режим на скорост. Която отдавна е приета в почти всички развити страни по света. Освен това, изявленията на експерти по този въпрос. По-специално, припомни скоростта като основен фактор за високото ниво на смъртни случаи и наранявания при пътни инциденти. В същото време този анализатор също така нарича 50-километровата скорост потенциално фатална. Наталия припомни, че в много вътрешни мегаполиси, на обикновени 4-лентови пътища с пешеходни преходи. Нормата днес е допустимото от закона ограничение на скоростта 60 + 20 км / ч.

Наказателна скорост

В резултат на това транспортът често буквално прелита покрай пешеходците, ускорявайки до 80 км / ч. От гледна точка на безопасността горепосочените стандарти са неприемливи и доказателство за това е прогресивната отрицателна статистика на пътнотранспортните произшествия по градските улици. Според повече от 2 хиляди души са загинали при катастрофа с формулировката превишена скорост през 2019 година. Наказателна скорост. В същото време през посочения период се увеличи и броят на глобите за този вид нарушения с 14 милиона! Прави впечатление, че цяла армия шофьори категорично не са съгласни с данните на регистраторите и не бързат да плащат за такива квитанции. С оглед на горните факти, ръководителят на организацията. Движение без опасност счита за необходимо спешно да оцени потенциала на съществуващата пътна мрежа. Преди всичко, за евентуално увеличаване на ограничението на скоростта.

Международен стандарт

Също така е важно, според експерта, да се приведат съществуващите високоскоростни междуградски и междурегионални магистрали към съвременните международни стандарти за безопасност. Там ограничението на скоростта е повече от веднъж гореспоменатите 50 км / ч. Освен това ръководителят на висшето училище по икономика счита за необходимо да намали наполовина приетия в момента в Българската федерация. А не фин праг. Припомнете си, че в чужбина е само 11 км / ч и ако някой от водачите си позволи да надвиши разрешената скорост с 30 км / ч. Той е заплашен с отнемане на шофьорска книжка. Затова ръководителят на Висшето училище по икономика вижда такива цифри за актуализираното ограничение на скоростта – съответно 50 и 10 км / ч. На 20.12.2019 г. Съответната правителствена комисия се обяви за въвеждането на приемлив праг за превишаване на ограничението на скоростта на превозно средство от 10 км / ч. В същото време представители на Единна България категорично се противопоставиха на подобни промени

Сайта е изработен от | Seo-visia.com