монтаж на гуми

Монтаж на гуми

Поне два пъти на сезон съвременният шофьор неизбежно стига до сервиз за монтаж на гуми. Смяната на сезонни гуми и балансиране на колелата, оценка на състоянието на протектора и качеството на гумите е неразделен процес на подготовка на автомобила за употреба. Монтаж на гуми. На пръв поглед подобни произведения изглеждат прости и тривиални. Разви болтовете, свали колелото, постави диска на специална машина и работата беше свършена. Но в действителност безопасността ви при бъдещи пътувания зависи от качеството на всеки извършен процес. С помощта на чук и няколко тежки метални пластини е теоретично възможно да се премахне старата гума и да се постави нова. Проблемът е, че ще пострада не само естетиката на диска, но и неговата плоскост. Най-вероятно след такава инсталация колелото на съвременна кола просто няма да задържи натиск. Дори собствениците на най-евтините автомобили използват услугите на сервиз за сглобяване.

Монтаж на гуми

И причината за това е не само, че е трудно да се направи независима инсталация. Факт е, че цените за монтиране на гуми в Dolgoprudny са толкова демократични, че играта не си струва свещта. Много по-лесно и по-бързо е извършването на услуги на добра услуга. Монтаж на гуми. Вярно е, че изборът на тази услуга трябва да бъде направен внимателно. При лошо качество на балансиране на колелата или при лоша оценка на качеството на остатъчния протектор са възможни най-неприятните проблеми при работа. Алуминиевите джанти проблем ли са за смяната на гуми? Дори преди 15 години повечето бюджетни и дори среден клас автомобили са карали на щамповани дискове, изработени от черен метал. Дори и при деформацията на такива колела беше възможно да се извърши грубо изправяне с чук и да се продължи по-нататък в безопасно пътуване.

Услугата за балансиране

Днес колелата от лято, ковано, дизайнерско и боядисано колело изискват следните монтажни характеристики. Често можете да чуете в сервиза за монтаж на гуми, че за да спести пари, собственикът на автомобила отказва услугата за балансиране. Можете просто да хвърлите гумите, като смените летните на зимни. Но това не е най-доброто решение. Почти винаги гумата се износва неравномерно през сезона, а старите тежести се губят. Следователно, след инсталиране на нови гуми, балансът на колелото изчезва. Ако дисбалансът е само 10 грама, тогава при скорост от 110 км / ч ще усетите ритмичните удари или вибрациите на волана. Лъвският дял от това въздействие се погасява от окачването, което се срутва от едно пътуване с лошо балансирано колело. Не си струва да се пренебрегва услугата за балансиране, това може да доведе до проблеми с окачването.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com