мобилни кранове

Мобилни кранове

Ако в древен Египет имаше автокранове, кой знае какви архитектурни паметници биха ни оставили в наследство. Мобилни кранове. Фактът, че съществуващите огромни пирамиди са построени от египтяните без кранове за нашите съвременници, остава неразгадана загадка. Днес на строителните площадки е трудно да се направи без специализирано оборудване, особено без автокран. Средният кран има товароподемност от 15 до 50 тона, а най-големият автокран в света може да понася товари с тегло над 1200 тона. Най-големите автокранове в света се произвеждат в Германия от Liebherr. Такова оборудване принадлежи към най-високите и мощни мобилни кранове. Те се използват главно от големи компании, специализирани в подемно оборудване. Когато се разглежда и сравнява, най-големият автокран в света е четири пъти по-висок от Статуята на свободата. Такива размери на оборудването изумяват въображението както на обикновените хора, така и на опитни специалисти.

Мобилни кранове

Тъй като Liebherr се счита за производител на най-големите мобилни кранове в света, неговата линия може да се използва за определяне на границите на параметрите на суперавтомобил. Мобилни кранове. Така че товароподемността на най-големите автокранове на Liebherr е от 130 до 1200 тона, дължината на стрелата е от 60 до 100 метра, а общото тегло на автокрановете може да варира от 42 до 202 тона. За да разберете какво представляват 1200 тона товари, е достатъчно да си представите 7 пътнически самолета. Точно толкова може да повдигне едновременно най-големият автокран в света. За да не загуби стабилността, кранът има специални допълнителни 4 опори. Той се разпределя равномерно върху всяка от опорите, по 200 тона товар. Под всяка опора се поставя желязна плоча. Мощността на такъв мобилен кран е 30 пъти по-голяма от тази на конвенционалните мобилни кранове.

Дължителна стрела

От възможните допълнителни елементи се използва удължителна стрела с различна дължина от 24 до 126 метра, което прави възможно увеличаването на височината на повдигане на товара до 170 метра. Мобилни кранове. Удължението може да бъде твърдо фиксирано или люлеещо се, така че стрелата на крана му позволява да вдига товари с тегло до 100 тона на височина от 80 метра. Мобилните кранове Liebherr се считат за най-мощните телескопични кранове на пазара днес и имат най-дългата телескопична стрела в света. Максималната височина на повдигане на такъв автокран е 180 метра. Удължаването до необходимата дължина и фиксирането на стрелата в дадено положение е напълно автоматично благодарение на доказаната, бързодействаща телескопична система. Стрелите са специално подсилени с огромни кабели за лебедка.

Тегло

Което придава на такова мащабно и мощно оборудване още по-голяма здравина. Системата за противотежест е разположена директно под стрелата, на база маса от 22 тона, поставени са 18 плочи, всяка с тегло 10 тона. Що се отнася до управлението на крана, неговият екипаж включва 1 инженер, 2 машинисти и 2 оператори. Основната контролна точка на работата на крана е кабината за управление. Мониторите, монтирани в кабината, показват натоварванията върху всяка част на крана. При транспортиране на необходимите части кранът е придружен от 10 допълнителни камиона. 202-тонен противотежест се транспортира отделно. Най-големите мобилни кранове в света са способни да се движат със скорост до 75 км / ч по обществени пътища. Активното управление на задната ос е монтирано на шасито и зависи от скоростта. Дисковите спирачки също са важни за подобряване на безопасността и икономичността.