Мини-товарачи

мини-товарачи

Мини-товарачи

Паркът оборудване на съвременните комунални предприятия до голяма степен се състои от превозни средства. Базирани на превозни средства с голям и среден товарен капацитет. Там обаче има екземпляри и още миниатюрни. В края на краищата, когато става въпрос за почистване или извършване на друга работа в дворовете. В прилежащите територии или на пешеходни пътеки, се изисква по-маневрено оборудване, като същевременно има достатъчен резерв на мощност за работа с различно оборудване. Мини-товарачи – компактни комбита, способни да изпълняват най-широк кръг производствени задачи. Благодарение на широка гама от прикачни устройства. Тази техника се използва широко в строителната и пътно-строителната индустрия, агропромишления комплекс. Движейки се със скорост от един до десет километра в час, тези машини се управляват майсторски със сметища и кофи от различен тип, четка, снегорин и други устройства. Докато по-голямата част от мощността, генерирана от техния двигател, отива за работа с приставки.

Маневрено оборудване

Високата маневреност на съвременните мини-товарачи се осигурява не само от малките им размери. Но и от страничния механизъм за завъртане, както и редица други функции, предоставени от разработчиците. Дясната и лявата двойки колела на плъзгача са в състояние да се въртят обратно. Мини-товарачи. Мини-товарачи. Така че машината да може да се завърти почти на място. Снабдени с нисък център на тежестта, съвременните мини-товарачи се чувстват уверено при възходи и падения. Те са в състояние да извършват върху тях не само движение, но при необходимост и определена работа – например снегопочистване с острие. Входът за модерни мини-товарачи е разположен отпред. Машината се управлява от джойстици и лостове. Напречната греда на стрела с двойна опора с устройство за бързо освобождаване е разположена пред кабината на оператора. Нейните странични греди са шарнирно разположени зад кабината към рамката. Има и версии на машини с еднопосочна стрела. Устройството за захващане ви позволява бързо да сменяте приставки: остриета, кофи, четки, снегорин, който се управлява от хидравличната система на машината.

Изискване за мини-товарачи

Мини-товарачите, използвани в комуналния сектор, работят по правило в гъсти градски зони. Това подтиква ръководството на комуналните услуги да изберат модели с най-ниски нива на шум и токсични емисии. Мини-товарачи. Въпреки че цената им поради по-напредналото задвижване обикновено е малко по-висока. Друго изискване за мини-товарачи, работещи в общинските служби, се отнася до витлата. Като правило това са най-широките колела или гумени релси. Те осигуряват минимален натиск върху повърхността – в края на краищата тази техника трябва да работи върху тротоарни плочи, на тревата и понякога на закрито. Мини товарачи – CaseSV185, добре доказан като полезно превозно средство. С рамка от една част и вертикална геометрия на стрелата, тази машина от едно парче е проектирана да се справи с производствените предизвикателства. Във вашата област на интерес с широка гама от приставки. Това е ъглова четка, бункерна четка с напояване, ротационни фрезови снегорини, снегорини, разпръсквачи на реагенти, различни кофи, вилици и други.

Капацитетът на мини товарачите

Когато се работи в гъсти градски зони, маневреността, компактните размери и ниското ниво на шум на Case SV185 излизат на преден план. SV185 постига оптимална маневреност благодарение на удълженото си междуосие, оптимално разпределение на теглото, надлъжно положение на двигателя и по-къс надвес отзад. Капацитетът на мини товарачите е 50% от натоварването при преобръщане, което за SV185 е 840 килограма. Трябва да се отбележи, че в преследване на увеличаване на товароносимостта, много компании окачват самоделни противотежести на мини товарачи. Като по този начин нарушават класическата схема за претегляне на машини. Това няма нищо общо с перфектно балансирания Case SV185. Машината е стандартно оборудвана с механични джойстици. По избор може да бъде снабдена и с електрохидравлично управление и възможност за промяна на схемата за управление с бутон на стълба в кабината. Освен това машината може да бъде предварително поръчана с 2 скорости, функция за управление на движението, опция за самонивелиране, която ви позволява да поддържате успоредност по цялата височина на повдигане, и многофункционален електротехник.

Мини-товарачът Case SV185

Мини-товарачът Case SV185 е оборудван с мощност от 60 к.с. Височината на машината по оста на съчленената кофа е 3048 милиметра, а на ръба на кофата при разтоварване е 2380 милиметра. Собственото тегло на автомобила е 2980 килограма. Стандартната кофа, доставена с този модел, има обем от 0,47 кубически метра. Максималната скорост, която мини-товарачът може да развие, е 18 километра в час. Разговорът за мини-товарачите и тяхното използване в публичния сектор би бил непълен без преглед на прикачените устройства. Предлагани за тези цели от производителите на оборудване и високоспециализирани предприятия. Комплектът приставки за поддържане на градските улици, дворове и площади е много разнообразен. Мини-товарачи.

Острие за мини товарач

Основният работен инструмент на мини товарача е кофа и е широко използван в сектора на комуналните услуги. Необходимо е да се изясни, че най-голямо приложение в интересуващата ни област намират кофи за сняг, за пръст, за леки материали. Както и с двойна челюст и универсални. Мини-товарачи. Промишлените сортове с нисък профил, както и кофите за торове, са много по-рядко срещани в арсенала от комунални услуги. Вторият най-често използван тип закрепване за полезен мини товарач е острието. За работа в градината и парковата икономика на общините най-често се използват остриета на булдозери, позволяващи работа в пейзаж. За работа с пръст се използват сметища с форма на кутия, чиято форма наподобява кутия. За почистване на сняг от тротоари и в дворове в двете посоки се използват V-образни плугове. Те са оборудван с него мини товарач „пробива” заснежената зона. След което може да се извърши още филигранно разчистване на територията. За това например се използват въртящи се снегори, снабдени с възможност за завъртане на 30 градуса в една или друга посока.

Механично въртящата се четка

За мини-товарачи в общинската област широко се използват четки от различен тип и тип. Различните четки са предназначени за различни видове мръсотия. Някои от тях са допълнително оборудвани с бункер за събиране на оценки. Един от най-популярните всесезонни сортове е механично въртящата се четка. Той ефективно премахва листата, пясъка, влажната кал, малки отломки и сняг. Такива четки се използват за работа по тротоари, прилежащи територии, на площади. Ширината им на почистване може да бъде от един до почти два метра. Ротационните снегорини се комбинират с мини-товарачи. С това оборудване машина под ръководството на оператор е в състояние да почисти значително количество сняг за броени минути. Ротационна снегоринка работи на принципа на изхвърляне на сняг настрана, да речем, от тротоара – отстрани на пътя, където за него ще се грижи друго оборудване за снегопочистване, работещо на пътното платно. Мини-товарачът в комуналния сектор често трябва да се занимава с товарене и разтоварване на парчета или опаковани стоки. Вилиците са идеални за такива операции – те ви позволяват да вдигате и транспортирате. Например, на палети, товари и опаковани материали за най-различни цели – например пръст или торове за работа в парк.