Мегакран

мегакран

Мегакран

Наскоро датската компания Karsten V. Olesen стана собственик на най-мощния кран MPG 450 MT, монтиран на седемосно шаси Scania R730 14 × 4 * 10. Способността да вдигате супер тежести вече не е конкурентно предимство. Всеки ден сградите и конструкциите стават все по-високи и по-високи. Нуждаем се от гъвкавост, за да бъдем на върха. Стрелата на мобилен многоосен кран може да се движи само право напред: нагоре или надолу. Най-новият ни мегакран кран може да се счупи и да достигне там, където конвенционалният телескопичен кран не може да достигне. А самото превозно средство се оказа относително ниско, което ни позволява да шофираме директно в производствените сгради обяснява директорът на компанията Карстен В. Олесен.

Мегакран

Така че основата на крана е силно преработеното шаси Scania R730 14 × 4 * 10 Highline. Дългата му рамка се „опъна“ на цели седем оси, от които само две бяха задвижвани. Четири оси са оборудвани с въртящи се механизми. Окачването на камиона е пневматично. Много внимание беше отделено на външния вид на автомобила. Например цялото шаси е облицовано с панели, а опорите са монтирани на една линия със страничните обвивки. Дължината на Scania R730 14 × 4 * 10 е 12,9 м, а собственото тегло на шасито не надвишава 18,5 тона. Тук идва един от най-големите хидравлични кранове, който е произведен от турската компания MPG Machinery Production Group Inc. Мощният KMU 450TM развива максимален товарен момент от 450 tm и достига максимална товароподемност от 138 т.

Мегакран

Максималната височина на повдигане не надвишава 70 м. Камион Scania с този кран може да тежи до 90 t. Колата получи двигател V8 с капацитет от 730 литра. с. и това е повече от достатъчно. Да, в гамата двигатели на Scania вече има агрегат от 770 конски сили, но датчаните направиха поръчка за шасито, преди тези супермотори да станат достъпни за клиентите. За съжаление, не знаем максималната скорост на превозното средство, тъй като поради голямото натоварване на оста, такъв кран не трябва да се движи по-бързо от 60 км / ч.